zaterdag 9 april 2011

Zeven dagen lang (57)

3 t/m 9 april

ZONDAG Ongeloofwaardig
Opvallend: bij De Reünie is iedereen altijd 'gelukkig'. Als ze hun leven een cijfer moeten geven, is dat altijd minstens een acht. Wat zou dat zijn? Een generatiedingetje? Bewijs dat het leven pas echt begint na je 40ste? Of een leugentje om niet uit de toon te vallen?

MAANDAG Alfredo
De hele serie Alfred J. Kwak moet ik tot op heden zo'n 80 keer gezien hebben, maar elke keer weer werd er één bepaalde aflevering vervangen door een andere. Nu weet ik dankzij Wikipedia eindelijk waarom:
'De aflevering "De Boerenganzen" wordt bij uitzendingen van de serie vaak vervangen door "Het Verjaardagsfeestje". Dit is waarschijnlijk in verband met de racistische opmerkingen gemaakt door Wannes Waggel [moet zijn: Wannes de Gans, MvZ]. De video uitgaven van Alfred J Kwak slaan deze aflevering ook over. Hij is echter wel te zien op de DVD "Liefde 3".'

DINSDAG Ivoorkust
New Kids in Ivoorkust: broodje Gbagbo, jonge!

WOENSDAG Multi
Ook Multatuli had al in de gaten dat naar het Nederlands vertaalde titels zo'n stijve indruk geven:
'Er ligt in onze onartistieke burgerlijkheid een bezwaar. En als we de stijfheid overwinnen, schijnt het op de klank af terstond in 't gemene te vallen. Dit is wel slechts schijn, maar die schijn hindert. [...] We zouden Goethes Gretchen zelfs niet als Grietje kunnen slikken. We zijn dus gedwongen tot de keus om of on-Hollands te zijn, of stijf.'
(Multatuli, een zelfportret. Het leven van Eduard Douwes Dekker, door Multatuli verteld, p.335)

DONDERDAG Parallel
F.Wilders was het pseudoniem van de literator Fokke Sierksma (1917-1977).
G.Wilders laat zich vertegenwoordigen door drs. Sietse Fritsma.

VRIJDAG Sliert de vos
Een livewedstrijd uit de Jupiler League is even slikken na een week Europees voetbal, maar commentator Sierd de Vos doet er alles aan om het een beetje op te leuken. Over de theatermakende Zwolle-keeper Diederik Boer: 'Als Boer een vrouw zoekt, hebben ze vandaag allemaal gezien dat hij mietjesgedrag vertoont.'

ZATERDAG Af dat ding
Wat betreft gezichtsbedekking valt er op Westerse vrouwen trouwens ook nog wel wat aan te merken: de zon hoeft maar te gaan schijnen of ze bestaan meteen voor driekwart uit zonnebril.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zijn echt wel meer gelukkige dan ongelukkige mensen. Misschien zegt het iets over jou dat je niet gelooft in het geluk van een veertigjarige?

DJ zei

Voor zover geluk te vangen is met één cijfer, heeft Zoggel gelijk. Bovendien wordt er niets beweerd over aantallen van en verhoudingen tussen gelukkige en ongelukkige mensen.