zaterdag 8 december 2007

Op de helft

Vorige week vrijdag vond alweer de negentiende speelronde in de Jupiler League plaats. Dat betekent dat men op de helft is. Met wederom een bizarre rol voor de arbiter eindigde TOP Oss - Emmen in 4-4. Quekel werd neergehaald - op de tribune was de schop te horen - maar kreeg in plaats van een penalty een rode kaart. Verbijstering alom. Ik kan accepteren dat een scheidsrechter een fout maakt doordat hij iets simpelweg niet ziet. Laat dan doorspelen, dan maak je nog steeds een blunder, maar een te vergeven blunder. Waarom moeten Nederlandse scheidsrechters zich dan altijd profileren? Waarom gaan ze marchanderen? Question sans réponse.

TOP staat halverwege 13e, dus mijn prognose klopt wel ongeveer. Een halfjaarverslag, gerangschikt van goed naar slecht.

1. (04-11) TOP Oss - FC Den Bosch 2-1Met inzet, passie en strijd kan men boven zijn mogelijkheden uitstijgen. Dat werd hier bewezen met een schitterende zege in de derby. Extra mooi dat de zelf opgeleide jongens voor de doelpunten zorgden.
2. (23-11) Go Ahead Eagles - TOP Oss 2-0
Misschien wel beste wedstrijd van allemaal. Uitstekend veldspel, de tegenstander moest zich verschansen in de eigen zestien. De kansen werden echter niet benut en dan krijgt men het deksel op de neus.
3. (09-11) AGOVV Apeldoorn - TOP Oss 1-4
Grootste overwinning tot nu toe. Goed gespeeld, mooi uitgevoerde aanvallen die effectief werden benut. Mooie feestjes bij het uitvak na de doelpunten en na afloop.
4. (16-11) TOP Oss - RKC Waalwijk 2-2
Eerste half uur heer en meester, daarna volledig overrompeld. Een grote nederlaag dreigde, maar de veerkracht bleek enorm en het werd nog een gelijkspel. Zelfs bijna nog gewonnen, maar dat was te gek geweest.
5. (12-10) TOP Oss - ADO Den Haag 1-3
Om de periodetitel. Heerlijke sfeer in het stadion, op weg naar een overwinning, tot Bas N. zijn duistere plan ten uitvoer bracht. De zaak is, zoals verwacht, in de doofpot verdwenen.
6. (05-10) Fortuna Sittard - TOP Oss 0-1
Degelijke overwinning. Scoren en vervolgens de nul houden. Zo hoort het.
7. (30-09) TOP Oss - SC Cambuur Leeuwarden 3-2
Leuke wedstrijd, never a dull moment. Hoogtepunt de magnifieke goal van 'Luca' Tony de Groot tijdens zijn debuut.
8. (17-09) MVV - TOP Oss 2-2
Wedstrijd van de ommekeer. Overwinning was dikverdiend geweest, maar helaas in de blessuretijd uit handen gegeven.
9. (17-08) FC Dordrecht - TOP Oss 1-1
Geen onaardig resultaat. Er had zelfs meer in gezeten.
10. (14-09) TOP Oss - Stormvogels Telstar 1-0
Eindelijk de eerste overwinning. De score had veel hoger moeten zijn. Man, man, wat een kansen.
11. (10-08) TOP Oss - Helmond Sport 1-1
Matige seizoensopener. Goede eerste helft, uiteindelijk blij met een punt.
12. (19-10) TOP Oss - RBC Roosendaal 3-3
Knotsgek begin met een 3-0-tussenstand na 4 minuten (!). Dat het bij rust dan 3-3 staat, is laakbaar.
13. (30-10) TOP Oss - FC Emmen 4-4
Steeds op voorsprong, steeds weer uit handen gegeven. Niet de eerste keer dat dit gebeurt.
14. (21-09) FC Zwolle - TOP Oss 1-0
Kleine nederlaag, maar slecht gevoetbald. Aan het begin een paar opgelegde kansen en dat was het wel.
15. (27-08) Haarlem - TOP Oss 0-0
Ik was op Kos. Naar verluidt matige vertoning.
16. (24-08) TOP Oss - BV Veendam 1-2
17. (31-08) TOP Oss - FC Volendam 0-2
Net op tijd terug van Kos. Matige vertoning, effectief weggecounterd.
18. (26-10) FC Eindhoven - TOP Oss 4-2
Traditionele nederlaag tegen de hekkensluiter. Dramatisch.
19. (07-09) FC Omniworld - TOP Oss 4-0
Wanvertoning.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk toch die 1-0 tegen Helmond. Was je er trouwens nog naar toe gegaan?

Marc van Zoggel zei

Nope, achteraf wel spijt. Jammer dat niemand meeging, anders was ik zeker gegaan.

Maar wel een prachtige overwinning daar in Helmond, ja! Vrijdag winnen tegen Fortuna om definitief aan te haken. Dan nog naar Den Haag en dan is het winterstop.