donderdag 9 augustus 2007

De bal rolt weer

Na de lange zomerstop is de bal in Europa langzaamaan weer aan het rollen. Vorig weekend ging men van start in België, Frankrijk en Schotland en komend weekend klinkt ook in Duitsland en Engeland het eerste fluitsignaal. De Nederlandse eredivisie begint een week later, de fans in Italië en Spanje moeten nog wat langer wachten.

Morgenavond vindt voor mij persoonlijk eindelijk de aftrap voor het nieuwe seizoen plaats. Om 20.00 uur begint TOP Oss - Helmond Sport. Ik heb nog nooit zo'n zin in het nieuwe seizoen gehad als nu. De zomerstop heeft te lang geduurd, al sinds half april waren de vrijdagavonden niet meer gereserveerd voor TOP. Verwachtingen voor het komende seizoen koester ik niet. Als supporter van TOP is het elk seizoen weer afwachten of het iets wordt. Toch zou ik het voor geen goud willen missen. Raak je als PSV-supporter al gauw gewend aan winnen, voor een TOP-supporter ligt dat anders. Voordeel is wel dat winst zo uitbundiger begroet wordt dan elders.

Bovendien heeft het wel iets romantisch, zo'n supporterschap van een club in de kelder van het betaalde voetbal. Dan zit je op een ijskoude winteravond in februari met bevroren tenen in een halfleeg Osse Kuipje. Het spel is weer eens niet om aan te zien, na een half uur staat het al kansloos 0-2 tegen Veendam, of all places... De mensen om je heen - die je allemaal kent, het is immers een kleine club - foeteren dat het een aard heeft en beweren stellig nooit meer te komen kijken. Toch weet je zeker dat ze er de volgende keer gewoon weer zullen zijn en zelf weten ze dat net zo goed. I'm lovin' it.

Jupiler League Geen hoge verwachtingen dus voor komend seizoen. Sterspeler Van der Sloot is weg en de selectie is erg jong en onervaren. Toch lijkt de nieuwe midden-midden Mike Thijssen een goede vervanger van Van der Sloot te zijn en hebben we in de voorbereiding vaak leuk voetbal gezien en zijn er aansprekende resultaten geboekt. Toch denk ik dat de selectie kwalitatief te krap is om hoge ogen te gooien. Quekel is een echte spits, maar hij is wel de enige. Zafarin is de beste speler, maar die ben je sowieso een wedstrijd of 5 kwijt aan schorsingen, verspreid door het seizoen. Als iedereen fit blijft en de jonkies echt doorbreken is er echter wel kans op een leuke klassering.
Prognose: 1.ADO Den Haag, 2.RKC Waalwijk, 3.RBC Roosendaal, 4.FC Den Bosch, 5.GA Eagles, 12.TOP Oss. Verrassing: Fortuna Sittard. Tegenvaller: Haarlem.

Eredivisie Feyenoord heeft uitstekend ingekocht, al is een tweede spits broodnodig. Diep in mijn hart hoop ik op Feyenoord als kampioen, maar ik vermoed dat de Rotterdammers nog net tekortschieten. AZ is eerder verwakt dan versterkt. Het zal dan gaan tussen Ajax en PSV.
Prognose: 1.PSV, 2.Ajax, 3.Feyenoord. 4.AZ, 5.Roda JC; 16.VVV-Venlo, 17.De Graafschap, 18.Excelsior. Verrassing: Roda JC. Tegenvallers: Utrecht, NEC.

Engeland De Premier League wordt gezien als de interessantse competitie ter wereld, maar ik sta er steeds afkeriger tegenover. Alle clubs smijten met miljoenen, voor echte ouderwetse Britse strijd moet men een divisie lager gaan kijken. Manchester United en Chelsea zullen weer om de titel gaan vechten, Arsenal moet het vertrek van Henry zien op te vangen.
Prognose: 1.Manchester United, 2.Chelsea, 3.Liverpool, 4.Arsenal, 5.Newcastle United; 18.Birmingham City, 19.Wigan Athletic, 20.Derby County.

Duitsland Waar de Premier League minder leuk wordt, daar is de Bundesliga in opkomst. Spannende competitie met meerdere titelfavorieten. Bayern München wil de blamage van vorig seizoen rechtzetten en heeft flink ingekocht. HSV gaat dit seizoen weer bovenin meedoen,
Prognose: 1.Bayern München, 2.Hamburger SV, 3.Werder Bremen, 4.Schalke '04, 5.VFB Stuttgart; 16.Karlsruher SC, 17.Arminia Bielefeld, 18.MSV Duisburg.

Italië Juventus is weer terug na de verplichte degradatie en ook de cultclub Napoli is eindelijk terug op het hoogste niveau. Inter wil ook mét Juve en een Milan-zonder-puntenaftrek bewijzen dat het kampioen kan worden.
Prognose: 1.AC Milan, 2.Juventus, 3.Internazionale, 4.AS Roma, 5.Lazio Roma; 18.Genoa, 19.Siena, 20.Cagliari.

Spanje Real Madrid heeft mijn voorkeur vanwege volksheld Ruud van Nistelrooy. Nu hebben ze echter de omhooggevallen Royston Drenthe gekocht. Dat wordt tribunezitten voor Drenthe. Barcelona wil de titel terug en ook Sevilla klopt aan de deur. Spanning verzekerd.
Prognose: 1.Barcelona, 2.Real Madrid, 3.Sevilla, 4.Valencia, 5.Real Zaragoza; 18.Real Murcia, 19.Levante, 20.Almería.

Morgen dus eindelijk weer naar het stadion. Dan begint de wekelijkse cyclus van spanningsopbouw en toeleven naar de vrijdagavond. Forza TOP Oss!

1 opmerking:

Anoniem zei

Eej zoggel,

Ik kijk ook weer uit naar de seizoensstart. Helaas is sneijder weg bij mij cluppie. leuke website trouwens.

later.....

thomas van Zoggel