zondag 5 februari 2017

Zeven dagen lang (312)

30 januari t/m 5 februari

MAANDAG VI
Gertjan Verbeek: 'Ik deel nooit boetes uit.'
Over Gertjan Verbeek in Kees 't Hart, Het mooiste leven... Een seizoen bij sc Heerenveen (2006): 'De boetelijst is in de kleedkamer tegen de muur geplakt, Gj werkt hem steeds bij, je krijgt een boete wanneer je op een verkeerde plaats schoenen laat slingeren, wanneer je je spullen niet opruimt, onterecht opbelt, verkeerde schoenen aanhebt etc.' (p. 193)

DINSDAG Jack
Jack Keijzer verloor zijn zoon door een liquidatie in het drugsmilieu en sindsdien kennen we hem allemaal van tv als onvermoeibare strijder tegen drugs en voor spreekrecht voor nabestaanden.
Vorig jaar verloor hij ook zijn tweede zoon, door zelfdoding. Lees het hartverscheurende verhaal van Menno van Dongen in de Volkskrant.

WOENSDAG Positiebepaling
Welke kans is groter: dat je wanneer je 's ochtends wakker wordt leest: 'TRUMP BEGINT NUCLEAIRE OORLOG', of dat je leest 'PRESIDENT TRUMP DOODGESCHOTEN'?

DONDERDAG Joker
Kwade tongen beweren dat Trump na zijn democratische verkiezing nu achter de schermen met een coup bezig is. Ik weet het niet. Er is al een Wikipedialemma over, maar ik snap er helemaal niks van.

VRIJDAG Kutbever
Ik vind dat elke reclame die door die blije eikel Johan Fretz wordt ingesproken automatisch voor een Loden Loekie moet worden genomineerd.

ZATERDAG Muziek
The O'Jays, 'Back Stabbers' (1972)

ZONDAG Buitenhof
Jeroen Smit prijst in 'Schuim & as' de Amerikaanse journalistiek omdat die zich heeft voorgenomen vaker het land in te trekken om naar de mensen te luisteren.
Ik wens ze veel succes. In Nederland doet Wierd Duk dat al op zeer integere wijze, met verhalen in het AD en de regionale dagbladen die soms somber stemmen en soms juist hoop geven, maar als je ziet wat Duk voor bagger over zich heen krijgt van de meningen-gestapo... verschrikkelijk, dat is echt schandalig.

Geen opmerkingen: