zondag 11 december 2016

Zeven dagen lang (305)

5 t/m 11 december

MAANDAG Uitsluiting
'Internationalisering raast door de academia. Na het onderzoek en de masterstudies worden nu zelfs bacheloropleidingen aan het Engels onderworpen. Het leidt tot uitsluiting en een eenzijdige blik op ons land en de wereld. Er loopt een diepe kloof in de samenleving tussen kosmopolieten en de rest. De universiteit moet deze kloof bestuderen in plaats van vergroten.'
Lees dit belangrijke opiniestuk van Josse de Voogd in Folia

DINSDAG Kerstmuziek
Herb Alpert & The Tijuana Brass, 'The Bell That Couldn't Jingle' (1968)

WOENSDAG Discriminatie
Opnieuw een puike Brief van de dag in het Algemeen Dagblad. En opmerkelijk: net als de vorige komt ook deze uit Leerdam.

DONDERDAG Feyenoord-Fenerbahçe 0-1
Enorme blunder van Rick Karsdorp. Mijn theorie: Fenerbahçe speelde in een zwart shirt. De parterrevakken - op ooghoogte vanaf het veld - waren afgedekt met zwart zeildoek. Ik denk dat Rick door dat zwart op zwart die speler eenvoudigweg over het hoofd zag.
En dat allemaal omdat zo'n eikel van een scheidsrechter per se in een geel shirtje wil fluiten.

VRIJDAG Halfhartig
Wilders wordt door de rechtbank schuldig bevonden maar hij krijgt geen straf opgelegd.
Wel boos worden maar niet bestraffen: inderdaad D66-rechters.

ZATERDAG Badr-Rico
Waarom bericht Teletekst p. 101 - betrouwbaar baken van echt belangrijk nieuws - over het 'gevecht' tussen die misselijke criminele psychopaat en die andere tokkie? Is dan niets meer heilig?

ZONDAG Held
Frank Heinen doet bij Studio Voetbal zijn item over voetbalkunstenaar Dennis Bergkamp geheel via (bewerkte) gedichten van Kopland, Van Ostaijen, Kouwenaar en Gezelle. Mooi!

Geen opmerkingen: