zondag 18 december 2016

Zeven dagen lang (306)

12 t/m 18 december

MAANDAG De hoofdstad
Wim Pijbes van het Rijksmuseum gooide een steen in de vijver door te stellen dat Amsterdam 'vies, vuig en te vol' is.
Ik werk er nu een paar maanden en kan hem geen ongelijk geven. Het probleem met het vuilnis is ook dat het lijkt of maar de helft van de mensen de vuilniszakken aan de straatkant zet, de andere helft flikkert alles gewoon los ernaast, alsof ze ze ter plekke leegschudden en dan de pleiterik maken.

DINSDAG Kerstmuziek (I)

WOENSDAG Vijand
Enge tendens: het Nieuwe McCarthyisme, oftewel de naar hysterie en paranoia neigende angst voor de Russen. Poetin is een onberekenbare autocraat, maar hij heeft echt wel wat belangrijkers te doen dan de verkiezingen in Nederland beïnvloeden.

DONDERDAG Seedorf
Clarence Seedorf: 'Zonder vooroordelen was ik nu recordinternational'. Zonder eigenwijs karakter en die belachelijke eis om alleen op '10' te willen spelen, zal hij bedoelen.

VRIJDAG Kerstmuziek (II)
The Beach Boys, 'Christmas Day' (1964)

ZATERDAG Bijlage
'Het gaat niet om de artikeltjes in dat verdrag, maar om het mechanisme dat in werking wordt gezet. Het opensplijten van een grensland, waardoor een enorm geopolitiek conflict nog verder explodeert in de komende jaren. Dat is heel onverstandig.
Als je daar een bijlagetje bij doet, verandert dat niets aan het verdrag. Ik zou nog respect voor Rutte kunnen opbrengen als hij had gezegd. "Ik ben de minister-president. Het is een raadgevend referendum. En ik luister er niet naar. Punt." Als je dan per se wil ratificeren, doe het dan als een vent. Ik vind dit een ontzettend flauwe truc.'
Thierry Baudet over de ratificatie van het associatieakkoord

ZONDAG Son of a carpenter
Leo Blokhuis sprak bij WNL op Zondag over smaakvolle kerstmuziek en noemde daarbij ook 'Christmas Must Be Tonight' (1975) van The Band, geweigerd door de platenmaatschappij en pas op het restjesalbum Islands (1977) verschenen. Het nummer staat ook op de compilatie An Americana Christmas (2014), waar bijvoorbeeld ook bovenstaande parel van Corb Lund op staat. Een aanrader!

Geen opmerkingen: