zondag 27 november 2016

Zeven dagen lang (303)

21 t/m 27 november

MAANDAG Muziek
Ian & The Zodiacs, 'Why Can't It Be Me' (1966)

DINSDAG Oh Sylvana (I)
De maker van het ranzige knip-en-plak-clipje bij het liedje over Sylvana Simons kan niet hard genoeg veroordeeld worden, maar het liedje zelf treft geen blaam. Het is in wezen een carnavalsnummer in optima forma: smakeloos en ordinair maar ook, in de beste cultuurhistorische traditie van het genre, het gezag uitdagend en bekende figuren ridiculiserend.

WOENSDAG Volkert
De dader van de politieke moord op Jo Cox krijgt een levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating. 
In Groot-Brittannië kan het dus wel.

DONDERDAG Oh Sylvana (II)
Rob van Daal, zanger van 'Oh Sylvana', ontkent dat het nummer over Sylvana Simons gaat. Dat is natuurlijk koren op de molen van De Speld: 'Guus Meeuwis: "Brabant gaat niet over provincie Noord-Brabant"'.

VRIJDAG Klavertje woef
Het EenVandaag Opiniepanel experimenteert met een nieuwe onderzoeksmethode. Respondenten wordt gevraagd lijsttrekkers in drie woorden te omschrijven. 
In de woordwolken die dat oplevert duikt bij Jesse Klaver een opvallende typering op: 'hond'.

ZATERDAG Wilmink
Vanmiddag op het programma in het Championship: Wolverhampton Wanderers-Sheffield Wednesday. Het affiche dat ik altijd de Willem Wilmink Wedstrijd noem: in Wilminks verhaal 'Daan is dood' staat er een rij voor de hemelpoort omdat Petrus - 'dol op Engels voetbal' - naar deze wedstrijd zit te kijken.

ZONDAG Studio Voetbal
Als allochtonen zo graag van het stempel 'allochtoon' af willen, dan helpt het niet dat elke keer wanneer er ergens een allochtoon aanschuift hij meteen over ondervertegenwoordiging van allochtonen begint te klagen.

Geen opmerkingen: