zondag 11 september 2016

Zeven dagen lang (292)

5 t/m 11 september

MAANDAG Obama op G20
Als enige geen rode loper bij aankomst, uitgemaakt worden voor 'hoerenzoon' - de internationale gemeenschap is duidelijk wel klaar met de afzwaaiende Amerikaanse president.

DINSDAG Zweden-Nederland 1-1
Beste speler: met afstand Wesley Sneijder. En dat nadat hij een dag eerder nog voor het nieuwe programma van John de Mol in een bejaarde versie van zichzelf werd veranderd. Weten dat je er als 90-jarige uit zal zien als Jan van Halst met hevige levervlekken en dan toch zo'n wedstrijd spelen. Held.

WOENSDAG De nationale omtzigtman
Pieter Omtzigt is op #4 van de kieslijst van het CDA gezet, nadat hij de vorige keer nog vanuit een onverkiesbare plek met voorkeursstemmen in de Kamer moest worden gekozen. Zeer terecht, deze stijging met stip, Omtzigt is een van de weinige politici die nog werkelijk met recht de naam volksvertegenwoordiger mogen dragen.

DONDERDAG Pauw
Hulde voor raadslid Juliëtte Rot uit Zaandam, die moedig tegen die laffe terroristjes met hun zonnebrillen in ging. 'Broeders in de liefde' waren ze, zei er een. Zouden ze bedoelen dat ze een clubje homo's zijn? Jongens, in dit land hoef je je als homo niet anoniem achter een zonnebril te verschuilen, hoor, kom er gerust voor uit!

VRIJDAG Klef
'Vriendschap in artistieke kringen is verdrongen jaloezie die zich uit in het overmatig complimenteren.' 
Theodor Holman, Het gestolen leven, 2014, p. 214

ZATERDAG Arnold
Het is dat ik Pegida een heel eng clubje vind, maar anders zou ik Edwin Wagensveld toch aanmoedigen Arnon Grunberg aan te klagen wegens laster. 'Pegida-voorman Edwin Wagensveld is aangehouden omdat hij in Amsterdam een T-shirt droeg met een hakenkruis', aldus Grunberg in een verder weer totaal mesjogge column. Het ging om een hakenkruis dat, net als een ISIS-vlag, een Sovjet-vlag en het AFA-logo, in een prullenbak wordt gegooid, maar dat zegt de voorpaginatrol van de Volkskrant er heel slinks niet bij. Nee, Wagensveld behoort tot de 'mensen die van hakenkruizen houden'.
Iemand met 'Weg met Trump!' op zijn shirt zou volgens deze logica een Trump-aanhanger zijn, want er staat immers 'Trump' op zijn shirt.

ZONDAG Muziek (op 9/11)
Bruce Springsteen, 'You're Missing' (2002)

Geen opmerkingen: