zondag 22 mei 2016

Zeven dagen lang (284)

16 t/m 22 mei

MAANDAG De paling in een emmer snot
'De Israëlkritiek van Abou Jahjah is [...] nogal dubbelzinnig. Er kiert geregeld antisemitisme doorheen. Abou Jahjah is niet dom, hij weet dat openlijke Jodenhaat onfatsoenlijk gevonden wordt, zodat hij zijn opvatting over Joden achter antizionisme verbergt.
In 2014 pleegde een teruggekeerde Syriëstrijder een aanslag in het Joods Museum in Brussel. Toen de Antwerpse burgemeester daarop Joodse instellingen extra wilde beveiligen, noemde Abou Jahjah hem een "zionistenpijper". Zo werd duidelijk dat het woord "Jood" in het vocabulaire van Abou Jahjah is vervangen door "zionist". Hij bedoelde "Jodenpijper", en niks anders.'
Prima column van Tommy Wieringa in het Algemeen Dagblad

DINSDAG Supporterofobie
De laffe burgemeesters van Breda en Tilburg besluiten geen uitsupporters toe te laten bij NAC-Willem II en Willem II-NAC.
Er is angst dat raddraaiers voor ongeregeldheden zullen zorgen.
Dat is zoiets als alle moslims de toegang tot je land willen ontzeggen omdat er een paar aan terrorisme doen.
Met als verschil dat er dan wel een storm van protest opsteekt en iedereen er schande van spreekt.

WOENSDAG You stupid bitch
Sylvana Simons gaat de politiek in omdat ze groepen die tegenover elkaar staan in de samenleving wil verbinden. 
En daarom sluit ze zich aan bij Denk, de politieke 'beweging' die allochtonen een slachtoffersyndroom aanpraat en ze opstookt om zich juist af te zetten tegen onze samenleving, en die fungeert als dependance van de fascist Erdogan die van zijn land een kopie van nazi-Duitsland aan het maken is...

DONDERDAG Muziek
Rupert Holmes, 'Escape (The Piña Colada Song)' (1979)

VRIJDAG Terrific wankerer
Boris Johnson wint poëziewedstrijd met een hekeldicht over Erdogan. Wat een koning.

ZATERDAG Loyal
Je moet er 106 jaar oud voor worden maar dan zie je eindelijk je club een grote prijs pakken: 'Hibs' oldest fan overjoyed at side's cup win'.

ZONDAG Giro
Op advies van Michael Boogerd zal ik nu niet dezelfde fout maken als vorig jaar met Tom Dumoulin, maar desalniettemin: Steven Kruijswijk schittert dit weekeinde en maakt een goede kans de Giro te winnen.

Geen opmerkingen: