zondag 14 februari 2016

Zeven dagen lang (277)

8 t/m 14 februari

MAANDAG Omroeper van oproer
Abou Jahjah heeft bij De Bezige Bij een contract getekend voor twee boeken. 
De Bertus Aafjes in mij zegt dat hiermee Hezbollah de poëzie is binnengemarcheerd.

DINSDAG PvdA 70
Hans Spekman, terugblikkend: 'We hebben als PvdA de vrouwenemancipatie een stoot in de rug gegeven.' Hij bedoelt natuurlijk: een duw(tje) in de rug, maar het is een fijne verspreking, want tegenwoordig geven de sociaaldemocraten de emancipatie inderdaad eerder een dolkstoot in de rug.

WOENSDAG Dissident
'Ik zeg eerlijk: binnen de KNVB hebben wij nogal wat regeltjesfanaten. Dat is soms nodig, op andere momenten draven we ook wel een beetje door.'
Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee in de VI

DONDERDAG Feiten
Wat ik niet goed begrijp: waarom is Leo Lucassen, nijvere ijveraar voor feiten en cijfers, zo mordicus tegen het WODC-onderzoek naar criminaliteit onder asielzoekers? De uitkomsten zullen hem (en mij) bovendien toch alleen maar gelijk geven in zijn overtuiging dat er veel indianenverhalen de ronde doen over criminele asielzoekers?

VRIJDAG Blijmoedige verloochening van de eigen taal
'Het Nederlands heeft inmiddels niet zozeer de status van een bedreigde als wel een schadelijke diersoort, die zo snel mogelijk moet worden uitgeroeid. De universiteitsbestuurders klinkt dat als muziek in de oren. [...] Er is maar één ding wat ontbreekt in deze universitaire euforie: de Nederlandse student voor wie het het wetenschappelijk onderwijs in dit land ooit is opgetuigd. Die zal zich moeten aanpassen aan de mondiale dromen van wie de dienst uitmaken.'
Behartigenswaardig pleidooi van Ger Groot in Trouw tegen de verengelsing van de universiteit

ZATERDAG Escalatie
Turkije blufte niet en is dus echt begonnen met het beschieten van de Koerden in Syrië. Kan een kettingreactie in gang zetten, zeker als Assad en Rusland erin slagen Aleppo te bevrijden. Turken en Saoedi's zullen dan mogelijk interveniëren; zie hier.

ZONDAG Bedrog
Natte sneeuw is de vegetarische slager onder de weersomstandigheden.

Geen opmerkingen: