zondag 24 januari 2016

Zeven dagen lang (274)

18 t/m 24 januari

MAANDAG E. Knol
Een vlogger is een blogger met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Altijd. Een blogger: het kan wel maar het hoeft niet.

DINSDAG Duh
Commentator bij Den Bosch-Volendam: 'Zeldenrust vergeet de rust te bewaren.' 
Tja.

WOENSDAG Sinds jaar en dag traditie
Dit briljante bericht op De Speld van een jaar geleden is weer actueel: 'Nederlanders ceremonieel uitgeschakeld op Australian Open'. 

DONDERDAG Overleden in 2013 2014 2015 20..
Joseph Ratzinger blijkt ook nog steeds te leven. Teruggetreden als paus wegens zwakke gezondheid, maar straks weet hij het nog langer uit te zingen dan zijn opvolger.

VRIJDAG Gesprek
Henk Hofland noemt op p. 201 van Tegels lichten (1972) als positief gevolg van de democratiseringsgolf van de jaren zestig dat de politiek er 'losser en eenvoudiger' op is geworden: 'De minister-president komt elke vrijdagavond voor de televisie en wordt door een simpele verslaggever die hem gewoon meneer noemt, op de man af ondervraagd. Het ijs is gebroken.' 
Dat gebeurt nog steeds, maar met Rutte is het een hemeltergend geestdodende aangelegenheid. Hij zegt nooit iets van belang, het is 'daar kan ik niks over zeggen' voor en 'daar wil ik geen uitspraken over doen' na. Je zou toch willen dat zo'n Ron Fresen eens een keer uit zijn slof schiet of boos wegloopt. 
Het ijs is gebroken, maar Rutte ontdooit nooit. 

ZATERDAG De verbindende schakel
Hofland leeft ook nog steeds trouwens. Hij is van 1927 en 88 jaar oud. Net als Joseph Ratzinger.
Er zit wel degelijk lijn in deze rubriek.

ZONDAG Salafisme
'De visie dat islamisten vechten tegen onrecht of onderdrukking berust op de misvatting dat zij tegen, in plaats van voor een zaak vechten. Islamisten hebben niet zozeer de strijd tegen seculiere regimes tot doel, als wel de vestiging van een kalifaat. En ze strijden niet tegen onderdrukking, maar voor een andere vorm van onderdrukking.'
Weer een eigenzinnige doch vlijmscherpe analyse van Ghassan Dahhan in Trouw

Geen opmerkingen: