zondag 17 januari 2016

Zeven dagen lang (273)

11 t/m 17 januari

MAANDAG And may God's love be with you
Op de dag waarop bekend wordt gemaakt dat David Bowie (69) is overleden, is het eerste nummer dat mijn iPod afspeelt 'Reflektor' van Arcade Fire, een nummer waarop Bowie een paar regels meezingt: 'Thought you were praying to the resurrector / Turns out it was just a reflector.'
Als ik gelovig zou zijn, dan zou ik de werking van de shuffle-functie zeker aanvoeren als bewijs dat er meer is tussen hemel en aarde. 

DINSDAG Messias
Lionel Messi wint zijn vijfde Gouden Bal. De schrijfster Marie Kessels schreef het boek De god met de gouden ballen. Zeer toepasselijke titel dus, maar helaas gaat het niet over Messi: het verscheen al in 1995.

WOENSDAG Wet
verandering op til ⇒ revolutie ⇒ verandering op tilt

DONDERDAG Ieder voor zich
'Dat politici het morele gezag voor het overtuigend verdedigen van nare maatregelen ontberen en dus naar juridische bevoegdheden moeten grijpen, valt niet los te zien van hun eigen aard en gedrag. Zij werken, eveneens als gevolg van de dominante ieder-voor-zich-mentaliteit, steeds minder voor de publieke zaak en steeds meer voor de eigen carrière. Een leven lang je in dienst stellen van het openbaar bestuur is er niet meer bij.'
'Elite lokt opstand van kiezers uit': goede column Thomas von der Dunk in de Volkskrant

VRIJDAG VARA opiniemakers
Hoofdredactrice Dieuwke Wynia, die van het schrikbewind en de angstcultuur op de redactie, eiste voor de jaarwisseling dat De wereld draait door voortaan 'agendabepalend' zou worden in plaats van 'agendavolgend'.
Vanavond als gasten aan tafel: Bert & Ernie.
Misschien kan NRC-columnist Frits Abrahams, die overal 'gecamoufleerde' agenda's ontwaart, ons vertellen welke agenda hier bepaald werd?

ZATERDAG Wielewaal
Jan Slagter heeft het weer voor elkaar hoor: ik vind Baardmannetjes prachtig. Ik heb eigenlijk helemaal niks met vogels en voor een programma waarin Nico de Haan en Hans Dorrestijn samen vogels gaan kijken zou ik dan ook niet meteen warm lopen, maar het is echt genieten met die twee.

ZONDAG De 'ja maar'-school
RT:

Geen opmerkingen: