zondag 8 november 2015

Zeven dagen lang (263)

2 t/m 8 november

MAANDAG Kak
Worst case scenario, schreef ik vorige week bij ZONDAG, maar vanavond bleek dat het nóg worster kon. Ook de twee clubs waaraan ik na de rivalen de meeste hekel heb winnen hun wedstrijd: Heerenveen en NAC. En ook de twee clubs die me na mijn favorieten het meest sympathiek zijn verliezen deze speelronde: eerst al Willem II en vanavond Telstar.
Reprise komend weekend is in dit geval overigens uitgesloten: NAC is vrij.

DINSDAG De les over de Holocaust gaat wederom niet door
Een motie die het kabinet oproept alles in het werk te stellen om antisemitisme in het onderwijs tegen te gaan is slechts met een nipte meerderheid aangenomen. De SP, GroenLinks en de PvdA stemden tegen!
En dat terwijl de berichten over docenten die de Holocaust niet meer durven te bespreken in de klas schrikbarend toenemen. 
Ik heb er wel een verklaring voor - ik bedoel bovenop de angst van de genoemde partijen hun islamitische achterban van zich te vervreemden als ze zich uitspreken tegen antisemitisme. De motie was namelijk ingediend door Van Klaveren (VNL), een voormalige PVV'er. In die hoedanigheid beschuldigde Van Klaveren begin 2011 in de Kamer drie partijen van 'het salonfähig maken van antisemitisme': de SP, GroenLinks en de PvdA...
Het is dus het zoveelste staaltje onfrisse rancunepolitiek: er stond nog een rekening open, de motie is beoordeeld op de indiener in plaats van op de inhoud. De politieke praktijk anno 2015.

WOENSDAG Karsdorpie
Rick Karsdorp tekent een verbeterd contract dat hem tot 2020 aan Feyenoord bindt. Blijkens de foto moet hij daarvoor naast het voetbal ook als kok in het clubrestaurant werken.

DONDERDAG Nu het nog kan...
De VARA gaat wel erg hard op haar negentigste verjaardag. Vrijwel ieder programma staat in het teken van dat 'VARA 90', Per seconde wijzer zelfs de hele week. Terwijl negentig toch niet zo'n bijzondere mijlpaal is, voor mensen natuurlijk wel maar niet voor een omroepvereniging.
Of denken die rooie scherpslijpers dat ze de honderd niet meer gaan halen?

VRIJDAG Screening
Trouwens, bij dat andere spelprogramma van de VARA, Twee voor twaalf, was onlangs een van de deelnemers Carel Brendel uit Amersfoort, die samen met zijn broer Henk speelde. Hebben de rooie scherpslijpers wel in de gaten gehad dat het hier islamcriticus en auteur van Het verraad van links Carel Brendel betrof? 
Sonja Barend en Hanneke Groenteman zullen zich er wel weer aan gestoord hebben.

ZATERDAG 'Doe het nu'
De aflevering van Andere tijden afgelopen dinsdag over de Taxioorlog was dermate genieten geblazen dat ik vanochtend ook de herhaling weer heb gekeken. Een aaneenschakeling van markante types, citeerbare oneliners en oerkomische taferelen. Persoonlijke favoriet: de zogenaamde gijzeling bij Taxidirekt. En een pluim voor de redacteur die verantwoordelijk was voor de soundtrack.
De uitzending is hier terug te kijken.

ZONDAG FC Den Bosch-TOP 4-2
RT:

Na onze huizen, onze banen en onze vrouwen nemen vluchtelingen nu dus ook al bezit van onze uitvakken!

1 opmerking:

Ton zei

Moest er toch nog politie in het stadion aanwezig zijn. Maar niet in het AZC. Dat scheelt weer.