zondag 1 november 2015

Zeven dagen lang (262)

26 oktober t/m 1 november

MAANDAG Helden
Gianni Infantino heeft zich ook kandidaat gesteld voor het FIFA-voorzitterschap! Dat is die goedlachse kale die altijd de lotingen verricht. Wat een held.
Een beetje vergelijkbaar met wanneer ons nationaal bekerlotingicoon Heinrich 'walrussnor' Welling zich op zou werpen om Bert van Oostveen op te volgen bij de KNVB.

DINSDAG Klavertje zeur
'Jesse Klaver: aanpakken die eikels' (NOS)
Jesse jongen, het is herfst, dan liggen er nu eenmaal overal eikels, deal with it.

WOENSDAG MAX
Jan Slagter moet nu echt eens een keer de naam van het programma Geheugentrainer veranderen in De Voorzegquiz. Man man man...

DONDERDAG Wilders
Geert Wilders doet weer huilie huilie dat hij geen eerlijk proces krijgt. Hij begint een beetje de José Mourinho van de Nederlandse politiek te worden, qua jeremiëren over de arbitrage. Niet qua punten scoren, want daarin laat Geert die nare Portugees mijlenver achter zich.

VRIJDAG Keihard jezelf tegenkomen
Ik had eigenlijk hierboven bij 'DINSDAG' ingevuld, in reactie op het bericht dat in Oostknollendam twee auto's van een GroenLinks-raadslid waren afgebrand: 'Hoezo heeft een GroenLinkser twee auto's?'
Komt Dolf Jansen vanavond met exact diezelfde grap bij Pauw. Dolf Jansen! Dan ga ik, in navolging van u, toch ernstig twijfelen aan mijn gevoel voor humor.

ZATERDAG Het gezicht van de NRC
Nog iets over Peter Vandermeersch en zijn laffe tweet over Nederland en vluchtelingen: intussen heeft hij zelf wel de grenzen dicht gegooid. Sinds enige tijd is de website van zijn krant hermetisch afgesloten door een metershoge, ondoordringbare betaalmuur. Zelfs het meest dorre nieuwsitempje wordt de lezer nog onthouden. 
Burgers, ontheemd in eigen land door de chaos en het rumoer, geschokt door de kogelbrieven van links en de brandstichtingen van rechts, op de vlucht voor de kakofonie van meningen en hun toevlucht zoekend tot gedegen informatie, worden aan de grens keihard de toegang geweigerd. 
Ook hier stel ik een naamsverandering voor: PVV Handelsblad.

ZONDAG Wel/niet voor herhaling vatbaar.
Dit weekend een zeldzaam worst case scenario-weekend gehad: TOP Oss en Feyenoord verliezen, rivalen FC Den Bosch en Ajax winnen.
Dat kwam het hele vorige seizoen bijvoorbeeld precies nul keer voor.
Ook het tegenovergestelde, het best case scenario, is zeer zeldzaam: vorig seizoen eveneens nul keer.
Op het programma volgend weekend onder meer: Feyenoord-Ajax en FC Den Bosch-TOP Oss...

1 opmerking:

Ton zei

Ik vrees opnieuw een worst case scenario.