zondag 27 september 2015

Zeven dagen lang (257)

21 t/m 27 september

MAANDAG Derksen &...
Mooi ontroerend portret van Wim Kieft. Hij is iemand die zich aan alles en iedereen ergert maar nog het meest aan zichzelf. Alsof ik in de spiegel kijk.

DINSDAG Pauw
Dirk Scheringa is met zijn volslagen gebrek aan charisma het prototype van de hedendaagse banaliteit van het kwaad: ogenschijnlijk een brave brabbelaar met het voorkomen van een dorpsdrogist maar achter die façade schuilt een gewiekste en gewetenloze zakenman.

WOENSDAG Droogte
Málaga heeft na vier wedstrijden in de Primera División nog geen doelpunt gemaakt. Vanavond tegen Villarreal is het eindelijk zo ver: in de 71ste minuut scoort middenvelder Fernando Tissone. Helaas wel in eigen doel.

DONDERDAG Staand vervoerd
De Nederlandsche Spoorwegen waarschuwen voor overvolle treinen het komende jaar. De oude 'apekoppen' gaan eruit maar de nieuwe treinstellen zijn nog niet klaar. 
Het zoveelste oenige mismanagement daar bij de NS. Stelletje ape(n)koppen.

VRIJDAG Voetbal Inside
In hun discussie over Van Bastens kritiek op Cruijff wordt Derksen op een gegeven moment persoonlijk tegen Genee. Dat jij-bakken is altijd het signaal dat hij klemgeluld wordt en dat Wilfred dus het gelijk aan zijn zijde heeft.

ZATERDAG Topo-topic
Zouden de inwoners van Brabrand in Denemarken ook gemoedelijk, bourgondisch en gezellig zijn?

ZONDAG #AMF
SC Veendam is dood en toch springlevend. In Veendam zorgen ze goed voor hun nalatenschap. Het clubarchief is veiliggesteld, er is een fraai naslagwerk verschenen en een brave borst heeft een grote hoeveelheid wedstrijdsamenvattingen van TV Noord op Youtube gezet. Bijvoorbeeld deze prachtige reportage rondom de nacompetitiewedstrijd Veendam-NEC uit 1996. Een aanrader. Met onder meer, in de laatste minuut van het filmpje, een geniale directeur/volksmenner Henk Nienhuis.

Geen opmerkingen: