zaterdag 25 juli 2015

Zeven dagen lang (254)

19 t/m 25 juli

ZONDAG Europa klapt
In EenVandaag gisteren was ook Geert Mak uiterst negatief over de toekomst van het Europese project. In mijn bespreking uit 2012 van een boekje van Mak kwam ik al tot die conclusie: de schellen zijn ook deze eurofiel van het eerste uur van de ogen gevallen.

MAANDAG Tour (I)
Lesje voor reclamemakers: commercials met (ex-)wielrenners zijn geen goed idee. Of het nu de als een primaat met zijn armen zwaaiende Joop Zoetemelk voor M-Line is, 'kampioen stokbroden halen' Tom Leezer voor de Lotto of Tom Dumoulin met 'nu nog goed haar' voor Alpecin-shampoo: het ziet er niet uit.

DINSDAG Komkommertijd
Wat zijn ferrydoedens? En waarom heeft iedereen het er over?

WOENSDAG Onafhankelijk
Nederland en Polen willen objectieve media voor Russischtaligen gaan financieren om tegenwicht te bieden aan de Russische staatstelevisie.
Een neutrale publieke omroep, goed idee, wanneer komt dat ook in Nederland?

DONDERDAG Associatie
De 'vleesverwerkende industrie'. Waarom doet die term me toch altijd aan de porno-industrie denken?

VRIJDAG Tour (II)
Morgen de Alpe d'Huez. Iedereen kijkt er naar uit, maar ik vind het met het jaar verschrikkelijker worden. Al die randdebielen op de berg die pas in de laatste plaats - of zelfs helemaal niet - voor het wielrennen komen. En dat gezever elk jaar over 'de Nederlandse berg'. Dit is de twintigste Tour die ik volg maar ik heb er nog nooit een Nederlander zien winnen. Ik bedoel: hoe lang kun je zo'n benaming nog handhaven?

ZATERDAG Tour (III)
De Tour en de Talkshows: Het was wennen zonder De Avondetappe, maar Studio Tour was niet onaardig, met in de filmpjes van Herman van der Zandt zelfs af en toe een verre echo van de items van Jean Nelissen, en Tour du Jour op locatie was een gouden greep, ondanks de eindeloos lange reclameblokken. Hoogtepunt was echter de speciale uitzending van Vive le Velo op de Belg met Mart Smeets en Rob Harmeling. Ik dacht nog even dat het kwam door de melancholie die altijd 's avonds komt opzetten, maar bij de herhaling de volgende ochtend kreeg ik opnieuw kippenvel.

Geen opmerkingen: