zaterdag 27 juni 2015

Zeven dagen lang (252)

21 t/m 27 juni

ZONDAG Klaartje Polak
Clairy Polak introduceert in Het filosofische kwintet een gast: 'van de Universiteit van Tilburg, die zichzelf graag Tilburg University noemt, maar daar doen wij lekker niet aan mee.'
Nu al Televisievrouw van het jaar, die Clairy.

MAANDAG One blood
Boeiende documentaire over Satudarah. Ben wel benieuwd wat die motormuizen zich er zelf van hadden voorgesteld. Een charmeoffensief kun je het toch niet echt noemen.
Hoogtepuntje: lid dat al gezeten heeft voor moord en nu weer voor doodslag moet voorkomen die uitroept: 'Edelachtbare, is er dan helemaal geen recht meer in dit land?!'
Curieus trouwens dat Mick Harren staat te zingen in het clubhuis, je verwacht toch eerder een Justine Pelmelay.

DINSDAG Scottish cuisine
Er is die sketch van New Kids waarin de snackbarhouder een Bounty in de frituur gooit. Maar in Schotland staat de gefrituurde Mars serieus op de kaart, zo weet Joris van de Wier ons te vertellen.

WOENSDAG Slothoofdstuk
Remco Campert dient uiterlijk 2017 het tijdelijke voor het eeuwige te verwisselen, zo heeft zijn uitgever beslist.

DONDERDAG Koud
De PvdA wil geen gas uit Rusland importeren, want Poetin. 'Je moet bereid zijn keuzes te maken die misschien wel pijn doen', aldus volksvertegenwoordiger Servaes. Typisch PvdA, er ís al een keuze gemaakt, namelijk de Groningse gaskraan dichtdraaien. Maar het enige serieuze alternatief mag dus ook al niet. Ik ga investeren in elektrische kacheltjes, dat wordt een groeimarkt.

VRIJDAG Niet koud
Tsipras en Varoufakis stappen uit de onderhandelingen met de Eurogroep. Kijk, daar hebben we er twee die wél al een gasdeal met Rusland gesloten hebben.

ZATERDAG Tour
De heren geven Vincenzo Nibali een kussen met de beroemde quote van Joop Zoetemelk ('De Tour win je in bed') in het Italiaans, stoppen een Kindersurprise in het etenszakje van Koen de Kort en bepalen dat Kurt van de Wouwer de Tour de France van 1999 heeft gewonnen.
Bureau Sport is ook nu weer met afstand het origineelste sportprogramma.

Geen opmerkingen: