zaterdag 23 mei 2015

Zeven dagen lang (250)

17 t/m 23 mei

ZONDAG Stalinistisch
Vorige week zei Koos Postema in de VI over Studio Voetbal: 'Jack van Gelder kondigt een heleboel onderwerpen aan die dan nooit allemaal worden behandeld.'
Ik kon me daar geen voorstelling bij maken, maar verdomd, het is waar, vanavond kondigt Jack in de eredivisiesamenvattingen onder meer aan dat ze het in Studio Voetbal zeker moeten gaan hebben over de blamerende nederlaag van Ajax bij Dordrecht '90, maar die komt later op de avond helemaal niet aan bod.
In de promo moet hij natuurlijk gewoon een tekst van de autocue voorlezen, maar in het praatprogramma zelf zwijgt Ajaxpyjama-Jack het onderwerp doodleuk dood.

MAANDAG Nieuwsuur
Marcel van Dam vindt parlementaire enquêtes niet meer wat ze geweest zijn: 'Tegenwoordig worden mensen vaak ondervraagd op of ze wel de goede opvattingen hadden', aldus de salonsocialist vanuit zijn riante villa.
Dus een beetje alsof je iemand wiens opvattingen niet de jouwe zijn voor een 'minderwaardig mens' uitmaakt?

DINSDAG Zwartjes met houdingen
Sylvana, bedankt:
WOENSDAG Gratis geld
'Groningers kiezen voor geld, niet voor schadeherstel.' (NOS)
Dat verbaast me dus helemaal niks. Al die commotie over scheuren in verder spotgoedkope vrijstaande huizen, al die rampverhalen over instortende huizen (Hoeveel doden zijn er gevallen door de gaswinning, hoeveel gewonden?), en als klap op de vuurpijl de gotspe van de 'omgekeerde bewijslast'. Iedereen is in dit land onschuldig tot het tegendeel is bewezen, behalve in Oost-Groningen, maar het is zo'n beetje het grootste taboe om daar voorzichtig een paar vraagtekens bij te plaatsen (en dan bedoel ik niet in 140 tekens). Maar ziet: niks veiligheid, geld!

DONDERDAG Afzeikkick
Waarom wordt Hans Kraay junior, vaste sidekick van Jansma, al het hele seizoen in de promo voor De tafel van Kees als een van de gasten aangekondigd? Dat betekent dat hij dus nog steeds niet voor vol wordt aangezien door Kees.

VRIJDAG Steen
Boeiende documentaire op Omroep Brabant over het legendarische drieluik TOP Oss-NAC Breda in de play-offs promotie/degradatie van 2006. Ook ik word nog weleens zwetend wakker van die misser van Zafarin voor open doel bij de stand van 1-0 in de derde, beslissende wedstrijd in Oss.
Wat niet ter sprake kwam, was dat een 0-0 thuis en 2-2 uit normaal gesproken volstaat om door te gaan naar de volgende ronde, maar dat de KNVB in zijn oneindige onwijsheid had besloten dat het wel leuk zou zijn om eens een jaartje met een soort Amerikaanse best-of-three te werken.
Ik hoorde nu overigens wel voor het eerst dat veel Bredase relschoppers die na afloop met stenen stonden te gooien dachten dat ze al gedegradeerd waren... Zegt ook wel iets over het niveau daar.

ZATERDAG Faizel
Daar is-ie weer! Of beter: dat was 'm dan! Mohammed Faizel Ali Enait, de krompratende mutsjesdrager met meestertitel, is door de tuchtrechter levenslang geschorst vanwege excessief wangedrag. Zo bracht hij ooit een cliënt 12.000 euro in rekening voor een dag werk en bedreigde hij de cliënt toen deze weigerde te betalen. Hij mag nu nooit meer het ambt van advocaat uitoefenen.
Ik verwacht toch op zijn minst dat Jeroen Pauw hem uitnodigt om tekst en uitleg te komen geven. Faizel zal het vast wel weer allemaal deconstrueren als een 'boerenvonnis' van 'reactionaire paleo-conservatieve witte rechters' en 'eliteracisten' die uit een 'boerengat' zijn gekropen.

Geen opmerkingen: