zaterdag 9 mei 2015

Zeven dagen lang (248)

3 t/m 9 mei

ZONDAG Lekke moraal
Gaan we nog iets horen over GroenLinks en het lek?
Wekenlang zijn Voortman en Van Ojik niet voor de camera's weg te slaan en spuien ze hun gal over Van Miltenburg, die informatie uit een vertrouwelijk gesprek met Voortman naar de pers zou hebben gelekt. Dat moest en zou tot de bodem worden uitgezocht. Maar nu politiek commentator Paul Jansen heeft onthuld dat het lek niet uit de VVD maar uitgerekend uit de hoek van GroenLinks zelf kwam blijft het muisstil.

MAANDAG 4 mei
Joost Prinsen en het gedicht van Willem Wilmink over Ben Ali Libi, goochelaar. Kippenvel.

DINSDAG Het gaat goed, mooi kut is dat
Europa laat de economische crisis definitief achter zich, zo juichen de media, met een gemiddelde groei van 2,1% volgend jaar. Nederland mag een groei van 1,8% verwachten.
Vroeger zouden we van zulke berichten vrolijk zijn geworden. Maar wat heb je nog aan economische groei, tegenwoordig betekent het alleen maar dat er weer een enorme naheffing uit Brussel komt.
Vroeger werden we optimistisch van positieve economische groeiberichten. Die tijd is voorgoed voorbij.

WOENSDAG Mama mia
De Arbeiderspers adverteert op affiches voor Magdalena van Maarten 't Hart als het ideale cadeau voor Moederdag.
Benieuwd hoeveel moeders zich na het beëindigen van de lectuur zullen afvragen of hun zoon er iets duidelijk mee wilde maken.

DONDERDAG En dan praten we verder
Rare ophef over 'Fuck de Koning' en de vervolging van die dwaas. De discussie gaat alleen over de vraag of je dat mag roepen of niet, terwijl het ware probleem is dat er een aparte wet voor is, een wet die majesteitsschennis verbiedt, Als we dat onzin vinden moeten we eerst die wet aanpassen.

VRIJDAG Uit eigen ondervinding
Het probleem bij Ajax is dat er veel te veel mensen rondlopen die zichzelf ontzettend belangrijk vinden - dat weet iedereen. Het euvel strekt zich zelfs uit tot het niveau van de stewards beveiligers bij Jong Ajax.

ZATERDAG Nu even uit een raam hangen, Bill
'We Built This City' van Starship schijnt ooit uitgeroepen te zijn tot 'Most Awesomely Bad Song Ever', wat schromelijk overdreven is. Het is best een geinig nummer.
Het grootste wanproduct is natuurlijk '(Si Si) Je Suis Un Rock Star' van ex-Rolling Stone Bill Wyman. Zowel qua tekst als qua muziekvideo een absoluut dieptepunt. Meneer Wyman had er duidelijk geen zin in.

Geen opmerkingen: