zaterdag 18 april 2015

Zeven dagen lang (246)

12 t/m 18 april

ZONDAG Twente
Het demasqué van Joop Munsterman betekent ook het einde van de journalistieke geloofwaardigheid, of wat daar nog van over was, van Johan Derksen. De megalomane miljonair uit Enschede had al vroeg in de gaten dat hij minstens één belangrijke voorwaarde moest scheppen om jarenlang zijn gang te kunnen gaan: het om zijn vinger winden van Derksen. Als je de snor achter je hebt, kun je je immers praktisch alles veroorloven in de voetballerij - zie Johan Cruijff. Hoe vaak heeft Genee niet het financiële wanbeleid bij Twente ter sprake willen brengen, waarna Derksen hem de mantel uitveegde en de vermoorde onschuld speelde door te stellen dat hij het dossier niet kende en er dus geen mening over had? Alsof gebrek aan kennis van zaken ooit een belemmering voor hem heeft gevormd om toch gepeperde uitspraken te doen of mensen aan de schandpaal te nagelen.

MAANDAG Dubbelfunctie
Zijn Klaas Dijkhoff en Sjoerd Mossou niet gewoon een en dezelfde persoon?

DINSDAG Straatbeeld
Ja, dames, we weten het nu wel: 'Dille & Kamille'. Maar wat betékent het?

WOENSDAG Hooligan
Robert Maaskant vindt zijn schorsing van één wedstrijd voor het vernielen van de dug-out 'wat zwaar'. Donderstraal toch op. Als je als supporter je frustratie botviert op een hek, een bord of een stoeltje, dan kun je een stadionverbod voor zes maanden op de mat verwachten. De trainer van NAC mag een wedstrijdje niet op de bank zitten - op de tribune plaatsnemen is bovendien wel gewoon toegestaan - en dat is dan al 'zwaar' gestraft. En fans doen het dan nog uit authentieke woede, en niet om de gepassioneerde trainer te acteren voor het oog van de camera zoals dat enge mannetje Maaskant.

DONDERDAG Bram
IJzig. Dat is het woord dat in me opkomt als ik Linda Voortman en Anouchka van Miltenburg de pers te woord zie staan. Maar bovenal de vraag: waarom staat die Bram van Ojik met zijn suikerbietenhoofd daar tussen Voortman en Van Miltenburg in? Kijk hem staan ginnegappen.

VRIJDAG Poelgate
Mooi dat Fons de Poel alleen maar in opspraak is omdat zijn journalistieke integriteit in het geding zou zijn vanwege een commerciële klus die hij eerder voor ABN Amro deed, en niet omdat hij snotneus Jesse Klaver een 'snotneus' noemde überhaupt.

ZATERDAG Hoe moeilijk kan het zijn
Voorstel voor een compromis: bed maar geen kussen, bad maar geen zeep, brood maar geen boter.

1 opmerking:

Ton zei

Je hebt gelijk met die kwal van Maaskant. Als NAC overleeft is het zijn verdienste en niet de aankopen vanuit schuld waar anderen weer het slachtoffer van worden zoals Exelcior.