zaterdag 17 januari 2015

Zeven dagen lang (240)

11 t/m 17 januari

ZONDAG India
'Indiase ambtenaar na 24 jaar afwezigheid ontslagen.' (Teletekst)
Op de een of andere manier heb ik het idee dat dit soort nieuws, van die pagina 401-berichten, altijd uit India komt. Laatst had je er ook al zo een:
'Man rijdt al 11 jaar alleen maar achteruit.'
En dan zeggen ze dat India in de nabije toekomst een economische bedreiging voor het westen gaat vormen. Ik betwijfel dat ten zeerste...

MAANDAG Zlatan (I)
Die Volvo-reclame met Zlatan Ibrahimovic duurt ruim twee minuten!
Dat lijkt een beetje een trend te worden, van die commercials met de lengte van een telefilm. Eerst had je al die Salem Samhoud met z'n blauwe ballen, toen afgelopen december de Jumbo met een half conceptalbum, en nu deze biopic. Ik vrees al een beetje voor een nieuwe Roy Donders van zevenenhalve minuut komende zomer.
Op 1:27 doet Zlatan trouwens een niet onverdienstelijk Wim Hof-je.

DINSDAG Zlatan (II)
'I want to live, I want to die, in Sweden', besluit Zlatan.
Volgens mij woont hij al sinds 2001 niet meer in Zweden. Als zijn woord iets waard is keert hij deze zomer terug naar Malmö FF.

WOENSDAG De toekomst (I)
'We all
live our lives
in the confines of fear'
(Ben Howard - 'The Fear')

DONDERDAG Twee weken regen
De Maas is al gigantisch buiten zijn oevers getreden, net als 20 jaar geleden, zo constateer ik vanuit de trein.
Als het nu eens stevig zou gaan vriezen, dan kunnen we schaatsen op de uiterwaarden!

VRIJDAG De toekomst (II)
'We zijn allemaal Charlie, allemaal ontredderd en we weten het niet meer. Maar als je tegen je wil in een oorlog wordt meegezogen moet je eerst helder benoemen en dan stevig bouwen aan je verzet. Niet alleen een potlood en een A4'tje omhooghouden. Zeker, de islam kan best een barmhartige religie zijn. En tegelijk een afschrikwekkend reservoir waaruit hele colonnes bloeddorstige krijgers hun inspiratie putten.
Je hoeft niet bang te zijn om te onderstrepen dat heel wat normen en waarden van dit uitheemse geloof niet verenigbaar zijn met de democratie die we kennen. Dat er een keus bestaat: aanpassing of verwerping. Je hoeft niemand te ontzien. Om te beginnen een profeet die, lang geleden, zijn ideologie op golven van geweld heeft gesticht en niet zoveel verschilt van zijn meest gewelddadige erfgenamen. Dit is niet "beledigen", maar benoemen en beseffen. En zelfs bespotten is toegestaan. Zo functioneert onze prachtige open samenleving en onze fiere democratie. En zo moeten we het houden.'
(Sylvain Ephimenco - 'We onderwerpen ons niet')

ZATERDAG Glorie
We did it! TOP Oss zal zijn!

Geen opmerkingen: