zaterdag 10 januari 2015

Zeven dagen lang (239)

4 t/m 10 januari

ZONDAG Rebel
'De gemeente Amsterdam is naar de rechter gestapt om bijna twee ton terug te krijgen van een man uit Brabant. De gemeente heeft per ongeluk 186.000 naar de man overgemaakt en hij weigert dat terug te geven.' (Teletekst)
Kunnen we dit niet gewoon scharen onder het kopje 'herstelbetalingen'? Die man had alleen niet alles voor zichzelf moeten houden maar het geld moeten verdelen onder meerdere Brabanders.

MAANDAG Wimbledon-Liverpool
Adebayo Akinfenwa! Wat een beest. Nog nooit zag ik iemand zo mooi de keeper omver beuken en vervolgens zijn gewicht gebruiken om als eerste vallend bij de bal te zijn: doelpunt.
Laat vanaf heden niemand nog emmeren over het gewicht van Jeroen Verhoeven of Zeefuik.

DINSDAG Twee terroristen
Jejoen Bontinck is weer opgepakt. De teruggekeerde Syriëganger stond op het punt om met zijn vriendin af te reizen naar Antalya - de stad vanwaaruit jihadstrijders naar Syrië reizen, maar volgens Bontinck in zijn geval de bestemming voor een last-minute vakantie, yeah right - maar de autoriteiten staken daar bijtijds een stokje voor.
Dat is slecht nieuws.
Het is goed nieuws dat die knakker weer achter de tralies zit, natuurlijk, maar het nadeel is dat we nu zijn vader, de volidioot Dimitri Dimitji Bontinck, weer in elk praatprogramma zullen zien opduiken om met het schuim op zijn bek hysterische monologen af te steken.

WOENSDAG Jos
Ontluisterende reportage over Jos van Rey in Medialogica. 'De Zonnekoning van Roermond' werd hij al genoemd. Daar is niets aan gelogen. Wat een gluiperd, wat een boef. En zijn rechterhand Dré Peters is wel het toppunt van schaamteloosheid. 'Palermo aan de Maas' is toch de schertsende bijnaam van Roermond? Dan is Peters de Limburgse kruimelvariant van de Siciliaanse maffioso.

DONDERDAG Angst
Matthijs van Nieuwkerk zegt dat ze bij De Wereld Draait Door 'voorzichtiger' zijn geworden na de terreuraanslagen in Parijs.
Toch heb ik hem de voorbij twee dagen de locatie van Prem horen verraden ('Prem moest meteen weg naar de verjaardag van zijn dochter'), zijn eigen whereabouts horen prijsgeven ('ik fiets altijd meteen na afloop naar huis, in mijn eentje') en Joost Zwagerman horen zeggen dat er niet gefouilleerd wordt voorafgaand aan de uitzending.
Ik ben geen AIVD'er, maar ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat dit smakelijke informatie is voor potentiële kwaadwillenden.

VRIJDAG Quote
'Moet je je voorstellen dat je 's ochtend uit bed komt, wetend dat er mensen waren als Rembrandt en Frans Hals, en jij gaat dít maken.'
(Dick Matena in de docu Dick is boos over Barnett Newman)

ZATERDAG In korte broek
Kom ik er eindelijk toe het mooie Winterboek (red. Gerbrand Bakker) te lezen, vol verhalen en gedichten over vorst, sneeuw en ijs, staat er verdomme een herfststorm te loeien in een zomerse temperatuur van 15 graden!

Geen opmerkingen: