zaterdag 3 januari 2015

Zeven dagen lang (238)

28 december 2014 t/m 3 januari 2015

ZONDAG Jinek
Jan Slagter (Omroep Max) zegt dat de oudjes die hij in bejaardentehuizen bezoekt vaak denken dat hij Max heet.
Dat is blijkbaar inherent aan het ouder worden. Mijn oma dacht altijd dat Kopspijkers gepresenteerd werd door Kop Spijkers.

MAANDAG Reclame (I)
Vaarwel, Harry Piekema!
Albert Heijn laat weten het vertrek van de gezichtsbepalende acteur als een geschikt moment voor vernieuwing van de commercials te beschouwen.
Ik zou zeggen: na die Haagse filiaalmanager nu een Friese emballagemedewerker. Pieke Harkema.

DINSDAG Reclame (II)
De vier grootste zorgverzekeraars hebben vorig jaar samen het gigantische bedrag van 433 miljoen euro gespendeerd aan reclame en marketing. Ze wijzen dan op het feit dat er 1,2 miljoen mensen van verzekeraar zijn veranderd en dat die commercials dus wel degelijk zin hebben.
Uit onderzoek blijkt echter dat overstappen voor de boeken vaak geen verschil maakt omdat veel zorgverzekeraars onder hetzelfde concern vallen. Als je bijvoorbeeld overstapt van Interpolis naar Achmea, of van CZ naar Ohra, dan blijft het geld gewoon binnen hetzelfde concern.

WOENSDAG Oudjaar
Vroeger zette ik mijn wekker voor een knallende oudjaarsdag. Vuurwerk afsteken mag dit jaar echter niet meer vanaf 10 uur maar pas vanaf 18 uur. Nu moet ik mijn wekker zetten om niet pas om 18 uur wakker te schrikken.

DONDERDAG Gelukkig
Nieuwjaar.

VRIJDAG De klok horen luiden
Frank Heinen in HP/De Tijd: '2014 was nog maar een paar uur bezig toen Michael van Gerwen zomaar even wereldkampioen darts werd. [...] Exact een jaar eerder had [hij] al eens iets uitzonderlijks gedaan. Toen gooide de man uit Boxtel een zogenaamde ninedarter: negen pijlen achter elkaar in de triple 20, een tamelijk unieke prestatie in het darten.'
Negen pijlen in de triple 20, dat is geen ninedarter, dat is 'no score'...

ZATERDAG Aadje
'Waar Aad in zijn eerste jaar van bijna ieder woord een hashtag maakte, lijkt hij dat nu ook onder controle te hebben.'
Aad de Mos (@Aad300) terecht uitgeroepen tot Staantribune Voetbaltwitteraar van 2014.

Geen opmerkingen: