zaterdag 6 december 2014

Zeven dagen lang (234)

30 november t/m 1 december

ZONDAG Afgelast (I)
Gaat 'Green, Green Grass of Home' niet over een man die in zijn gevangeniscel de doodstraf afwacht? Niet echt vergelijkbaar met peperkoek eten wanneer de wedstrijd is afgelast, Peijnenburg...

MAANDAG Onweerlegbaar
Het is weer maandag.

DINSDAG Afgelast (II)
Nog een geluk bij een ongeluk dat PSV-Feyenoord niet vanavond wordt ingehaald; door koperdiefstal rijden er geen treinen tussen Breda en Tilburg. Daar had die trein uit Rotterdam op weg naar Eindhoven ook langs gemoeten!

WOENSDAG Transparantie
De kogel is door de kerk, vanaf 2016-2017 is de Tweede Divisie terug. Er zouden slechts drie clubs tegen het voorstel hebben gestemd. Eén club onthield zich van stemming, alle andere stemden voor.
De drie clubs die tegenstemden zijn volgens het Brabants Dagblad FC Dordrecht, FC Den Bosch en Sparta. Bron: president-commissaris Maarten de Gruyter van Den Bosch.
Voetbal International meldt echter dat er niet drie maar vier tegenstemmers waren. Helaas worden er door de journalist maar twee genoemd, maar naast Dordrecht is dat ook Feyenoord.
Dan is er een NEC-supporter die twittert: 'vreemd dat NEC akkoord is gegaan.' Waarop de directeur van de Nijmegenaren, de altijd subtiele Bart van Ingen, reageert: 'weet niet hoe jij aan deze informatie komt'. Uit De Gelderlander, zegt die ander weer, waarop van Ingen laat weten 'voor uitstel en tegen "jong"' te hebben gestemd, concreet dus een tegenstem.
Dat zijn dus al vijf clubs die tegen waren.
En waar is bijvoorbeeld Telstar in dit verhaal? Directeur Pieter de Waard was nota bene degene die laatst zo fulmineerde tegen de sportieve en vooral financiële competitievervalsing die het meespelen van de beloftenelftallen met zich meebrengt. Hij zal toch zeker ook wel tegengestemd hebben?
Dit zaakje stinkt.

DONDERDAG Sint (I)
Leek de zwartepietenonrust eindelijk wat geluwd, gooit Dieuwertje Blok op de valreep nog olie op het vuur door met het racistische cliché 'boze blanke man' aan te komen zetten. Jammer.

VRIJDAG #AMF
Vers van de pers: Staantribune, een nieuw magazine voor voetbalcultuur. Het nulnummer is gratis online te lezen!

ZATERDAG 6-12
The day after Sinterklaas, de eerste dag van de kerstperiode. En in talloze huiskamers overal in het land realiseren mensen zich plotseling, na eerst urenlang te hebben geworsteld met het uit de knoop halen van het snoer, dat de kerstboomverlichting het vorig jaar al begeven had.

Geen opmerkingen: