zaterdag 18 oktober 2014

Zeven dagen lang (229)

12 t/m 18 oktober

ZONDAG Meer hooligans op Lowlands dan in de stadions
De competitie ligt stil vanwege interlandvoetbal. Een mooie gelegenheid voor bezinning:
704 aanhoudingen op ruim 7 miljoen bezoekers betekent dat 0,01% van de bezoekers afgelopen seizoen is aangehouden. Een nauwelijks waarneembare rimpeling in het voetbalseizoen, laat staan de Nederlandse maatschappij.
(Matthijs Keuning toont op De Staantribune overtuigend aan dat de media het CIV-rapport onjuist interpreteren)

MAANDAG Love at First Kiss
Die plannen van staatssecretaris Dekker voor de hervorming van de publieke omroep kunnen veel concreter: knikker gewoon zo snel mogelijk BNN uit het publieke bestel. Stelletje hedendaagse zedenverwilderaars. Daarbij is Heel Holland bakt toch de onschuld zelve.

DINSDAG Divisie klinkt hoffelijker dan klasse
Nog een vlijmscherp stuk tegen het moderne voetbal:
Maar, anderzijds moeten de Top- en Hoofdklassers van Nederland ook maar eens met de billen bloot. Met hun businessclubs, technische commissies, sponsordeals en spelersvergoedingen van 20/30.000 euro per jaar zijn ze al lang niet meer de amateurclubs van weleer.
(Teun Meurs op Voetblah over de plannen van de KNVB voor een Tweede Divisie)

WOENSDAG Louise en Martine
Nu is Pauw al een programma waar veel wordt geouwehoerd, nodigt Jeroen vanavond doodleuk twee ouwe hoeren uit in zijn programma.
En ook nog eens twee hoeren die hun onbeschofte klep niet kunnen houden. Ze doen aan SM, zo maak ik op uit de begeleidende beelden. Verbale SM dan toch. Zou dat hun specialiteit zijn? De ouwehoerende ouwe hoer.

DONDERDAG Mes in de rug
Dat het Televizier Ring Gala een eng inteeltgebeuren is wisten we al, maar het blijkt ook een podium voor artistieke incest (Borsato & dochter) en zelfs voor zuiveringen in de eigen gelederen: Humberto Tan van de commerciëlen, in een strijd op leven en dood verwikkeld met Jeroen Pauw van de publieken, wordt aangekondigd als 'de koning van de late night talkshow' en mag zelfs ter plekke een klein uitzendinkje van zijn show maken met de drie genomineerden. En dat wordt dan op de publieke omroep uitgezonden!

VRIJDAG What's with those Indians?
Trend: de individuele trein-Indiaër. Valt u dat ook op? Al die alleen reizende mannetjes uit India, of een vergelijkbaar koeaanbiddend land, die non stop met een mobiele telefoon aan het bellen zijn en daarbij in weliswaar vloeiend Engels maar met dat kolderieke accent allerlei rare ICT-achtige termen in het apparaat roepen.
Mijn interpretatie: thuiswerkende gastarbeiders die op een reiskostenvergoeding azen.

ZATERDAG 23 graden
'Het was een goud-zonnenden, koesterenden, insekten-gonzenden nazomerdag'.
(Frans Coenen, Bleeke levens, 1899, p. 140)

Geen opmerkingen: