zaterdag 12 juli 2014

Zeven dagen lang (220): losse WK-notities (III)

6 t/m 12 juli

ZONDAG Mexico (I)
De Mexicanen kunnen nog steeds niet verkroppen dat ze van Oranje hebben verloren. Nu hebben ze zelfs een meisje met een ukelele in een bibliobus gezet om een haatlied te zingen. Dat Nederlanders 'klote apen' zijn en zo.
Nou nou.
Mary Servaes draait zich om in haar graf.

MAANDAG Mexico (II)
Als het zo moet, Mexico, dan gaan wij hier ook nog even door met graven in het verleden van die, zich totaal niet als een dolle aap gedragende bondscoach Miguel 'Bertje' Herrera van jullie.
1) Bertje de schwalbekoning annex doodschopper
2) Bertje de freefighter annex kopschopper

DINSDAG Viespeuk
Er worden heel wat bommen gelegd in Trouw dezer dagen. Na Oranje en VI Oranje is er nu de bom onder Jan Mulder: 'In Nederland waren de vrouwen op en daarom zit Jan Mulder nu in België de Jan Mulder uit te hangen.' Touché.

WOENSDAG Zoggel als filosoof van het Zijn en de Tijd
1998 zal altijd mijn oer-WK blijven, al gaan mijn vroegste herinneringen terug tot het WK van 1994. Dat is nu al net zo lang geleden als in 1994 1974, hét oranje WK. Voor mij is er nauwelijks tijd verstreken tussen 1994 en 2014, terwijl 1974 een volstrekt andere wereld is ten opzichte van 1994.

DONDERDAG Randnieuws
Waar we hier dus zeker géén aandacht aan gaan besteden, is aan de idiote hype rond die 17-jarige Belgische en die 20-jarige Nederlandse die even in beeld werden genomen op de tribune bij een wedstrijd van hun land en meteen tot laaglandse 'WK-babes' werden gebombardeerd. De een kan al een modellencontract tekenen, van de ander laat de vader weten 'apetrots' op zijn dochter te zijn - intussen ongetwijfeld hevig knipperend met zijn ogen om de dollartekens te verbergen. En honderden huwelijksaanzoeken zouden ze al gekregen hebben, de babes. Allemaal hooghartig geweigerd natuurlijk. Die van mij in elk geval wel.

VRIJDAG Quotes
'Als Zuñiga me twee centimeter lager had geraakt, dan zat ik nu in een rolstoel', aldus Neymar junior.
'Als de bal nog twee centimeter door was gerold, dan zat ik nu in een versierde stoel', aldus mogelijkerwijs Ron Vlaar.

ZATERDAG Buitenkant pen
Hoe is eigenlijk de stand van zaken op  het WK Literatuur? Nou, Nederland (Herman Koch) verloor al in de eerste ronde dik met 3-0 van Chili (Roberto Bolaño). Geen schande, zo blijkt, want Chili heeft inmiddels de finale bereikt. Tegenstander is Mexico (Valeria Luiselli), dat de VS (David F. Wallace) versloeg na strafschoppen: 7-6. Zondagnacht wordt de finale gespeeld gelezen.

Geen opmerkingen: