zaterdag 7 juni 2014

Zeven dagen lang (215)

1 t/m 7 juni

ZONDAG Schandpaal
Uit onderzoek van ING blijkt dat de Nederlander er gemiddeld 39 euro voor over heeft om de wereldtitel te winnen. Ter vergelijking: de gemiddelde Chileen 526 euro, Italiaan 464 euro, Argentijn 429.
Het gemiddelde is hier zo laag omdat er ook een groep 'voetbalhaters' is: 'Sommigen hebben er juist geld voor over om het WK niet door te laten gaan. Het gaat hier om een kleine minderheid van zes procent. Voor een voetbalvrije zomer heeft deze groep gemiddeld tweehonderd euro over.' (VI 22, p. 30)
Dat lijkt me iets voor de AIVD. Namen en rugnummers van deze mensen graag!

MAANDAG K&vdB
We zijn nog niet uitgelachen om het optreden van Mohammed Faizel Enait bij de laatste uitzending van Pauw & Witteman of Knevel & Van den Brink hebben zijn antisemitische achterneefje Abdelkarim Honing aan tafel zitten. Ook al zo'n schertsfiguur die in elke zin zes moeilijke woorden gebruikt zonder te weten wat ze betekenen.
Andries vraagt hem waarom jihadisten hun misdaad zo graag op film vastleggen. 'Het is heraldiek', antwoordt Honing kordaat, en hij trekt er een gezicht bij of hij zojuist het raadsel van de oerknal heeft opgelost.
Heraldiek!
Dat is de 'leer der familiewapens'. Blazoenen en wapenschilden en zo! Dat heeft niks met schietwapens te maken, Honing. (En als hij 'heroïek' bedoelde, dan is dat inhoudelijk een walgelijk antwoord.)

DINSDAG 8 word story
Hij nam de gok en kneep 'm dicht.

WOENSDAG Nederland-Wales
Wat een plaatje op het ereterras: Johan Cruijff tussen Sjaak Swart en Ali B.
De Grote Drie! ...der onbeschoftheid welteverstaan.

DONDERDAG MaFifa
De FIFA kan volgens sommigen Qatar het WK 2022 niet meer afpakken omdat het land al te vergevorderd is met de voorbereidingen.
Ja, dat arme Qatar zou zomaar eens failliet kunnen gaan door zo'n financiële strop...

VRIJDAG Big O
Mooie anekdote van technicus Richard Dodd op de dvd Mystery Girl unraveled :
'Roy, as I walked into the room, leaned to Jeff [Lynne] and said: "Jeff, is it time for some coke and a smoke?"
And I thought: "Oh, no. He's just like all the others. Drugs, and drugs, and drugs."
Well, it didn't take long, it was a few seconds later, Jeff said: "Well allright". They got up, went into the kitchen next to the control room. Jeff let him have a drag on his cigarette, and Roy... popped the top of a cherry coke.
And the world was back on its axis again.'

ZATERDAG Over Europa
'Waarom iedereen daar zo entoesiast [sic] over is, mag de Heer weten. Het is zo'n ouderwetse utopie. Men zegt: die republiekjes en koninkrijkjes, dat is nergens voor nodig. Maar dat is niet zomaar uit te bannen. En waarom bovendien? De wereld wordt zo saai, zo uniform. De mensen gaan graag op reis, en hoe meer ze de gelegenheid krijgen, hoe minder er buiten de grenzen te zien is. De Benelux, dat vind ik al mooi genoeg. Al die andere landen, wat moeten wij daar nou mee? Duitsland heeft de oorlog verloren, maar via een omweg zal het hem winnen.'
(W.F. Hermans iDe Standaard, 29 april 1994)

Geen opmerkingen: