zaterdag 31 mei 2014

Zeven dagen lang (214)

25 t/m 31 mei

ZONDAG Slotfase
De Champions League-finale van gisteren leek het sluitstuk van het clubvoetbalseizoen, maar vandaag vindt onverwacht de werkelijke climax plaats. Hibernian-Hamilton Academical, promotie/degradatie Premier League Schotland. De heenwedstrijd Hamilton-Hibs was 0-2 geworden, maar na een 0-1 ruststand in Edinburgh besloot ik er vanmiddag toch maar een wankele livestream in te gooien, ook omdat @doingthe116 een seizoen lang het gedegradeerde Hearts wil gaan volgen en degradatie van stadgenoot Hibernian dat project een onverwachte extra dimensie zou geven.
Helaas blijft het bij 0-1. Hibs speelt kansloos hoofball, de Accies proberen wel verzorgd te combineren maar ontberen brille.
In de 80ste minuut laat de trainer van Hamilton zichzelf invallen. Wat een koning.
In de blessuretijd weet de oude vos Jason Scotland - ik wist niet eens dat hij nog voetbalde, laat staan bij Hamilton - door de verdediging te glippen, de bal vanaf de achterlijn terug te leggen op de inlopende Andreu. Twee seconden later knalt de bal tegen de touwen: 0-2!
Met zo'n dramatische ontknoping is het eigenlijk al gebeurd, al weet je het nooit. Twee Hibees choken inderdaad in de strafschoppenserie en dompelen het groene deel van Edinburgh in diepe rouw.
@doingthe116 is nog steeds naakt.

MAANDAG 't Hart op de juiste plaats
Soundtrack bij Maartens Moestuin: 'If I had an orchard, I'd work 'till I'm sore.' (Fleet Foxes)

DINSDAG MH370 (I)
Een nog groter raadsel dan de raadselachtige verdwijning van Malaysia Airlines MH370 is de raadselachtige verdwijning uit het nieuws van de raadselachtige verdwijning van Malaysia Airlines MH370.

WOENSDAG K&vdB
Who needs Pauw & Witteman als je ook Knevel & Tijs van den Brink hebt. Daar heeft nog nooit een gast een glas wijn in het gezicht van een andere gast gegooid en is er nog nooit een imam weggelopen na kritiek op zijn mutsje en zijn onnavolgbare krompraatmonologen. K&vdB doen zelfs hun best de kijkers die Voetbal International moeten missen royaal te compenseren: maandag zat Johan Derksen er al, vanavond zelfs Hansie Hansie. Nu vrijdag nog Wim Kieft en het voelt als thuiskomen.

DONDERDAG MH370 (II)
Voorwaar, als ge het over d'n duvel hebt. Daar is ie weer, Malaysia Airlines MH370. De opgevangen 'pings' op de oceaanbodem waren niet van het vliegtuig.
Nee, die waren van Koninkrijk Atlantis, dat weet iedereen.

VRIJDAG Genieten
Op de deluxe Mystery Girl staat ook een nooit eerder uitgebrachte track, 'The Way Is Love'. Het is een zogenaamde 'boombox demo' die met de modernste technieken is opgelapt. Zoons Wesley, Alex en Roy jr. hebben de gitaar- en drumpartijen opnieuw ingespeeld. De kwaliteit is nog steeds niet denderend, maar het is natuurlijk een schitterend project.
Op de dvd Mystery Girl unraveled, waarop overigens ook Boudewijn Büch nog voorbij komt in een aftiteling, komen de jongens uitgebreid aan het woord en zien we voorts unieke archiefbeelden van de opnames in de garage van Mike Campbell, met o.a. Jeff Lynne en Tom Petty.
Dit is echt een heerlijke uitgave.

ZATERDAG Gaan we weer
Marokkanen protesteren tegen benoeming Guido van Woerkom als nieuwe Nationale Ombudsman omdat hij in 2010 zei dat hij zijn vrouw liever niet met de hoofdstedelijke taxi laat gaan omdat de chauffeur wel eens een Marokkaan zou kunnen zijn. (NOS)
Goh. Hoe durft-ie.
Mij dunkt dat iemand die zo attent waakt over het welbevinden van zijn eega juist bij uitstek geschikt is om Ombudsman van het volk te zijn.

Geen opmerkingen: