zaterdag 24 mei 2014

Zeven dagen lang (213)

18 t/m 24 mei

ZONDAG Hoop (I)
De speciale deluxe-uitgave van Roy Orbisons Mystery Girl (1989) zou pas dinsdag a.s. uitkomen, maar tot mijn grote vreugde lag hij gisteren al in de winkel.
Met volop extra's, zoals work-tapes en studio demo's, en een prachtig, veertig pagina's tellend boekje. In de inleidende liner notes staan rake regels: 'Roy Orbison sang about the great mystery, the only one that matters, the mystery of love where there is no solution, there is only eternal hope. His songs take us into a room and we hear the thrill and threat of the mystery in the dark where nothing is seen and everything is revealed.'

MAANDAG Hoop (II)
Ik word een beetje moe van het gezeur dat Excelsior en FC Dordrecht met hun krappe stadions en kleine achterban niets te zoeken zouden hebben in de Eredivisie. Beide clubs hebben het fantastisch gedaan dit seizoen, dwingen puur op sportieve gronden promotie af en laten zien dat in deze duistere tijden, waarin het grote geld het voetbal door en door verkankert, het nog steeds mogelijk is door slim beleid, inzet en teamgeest met een kleine begroting de grote jongens te verslaan. Iedere voetballiefhebber zou dit moeten omarmen, want het is wat het voetbal zo mooi kan maken: iets bereiken waarvan iedereen heeft gezegd dat het onmogelijk is.

DINSDAG Voodoo
Hans van Baalen beschuldigt de partijen die uit de EU willen stappen van 'voodoo-politiek'. 'Van Baalen bedoelde dat de PVV en haar geestverwanten onmogelijke dingen beloven en de kiezers "belazeren".' (NOS)
Akkoord, maar dan snap ik nog de woordkeus 'voodoo' niet in dezen. Onmogelijke dingen beloven en kiezers belazeren, hij had het beter een 'Van-Baalen-en-Verhofstadt-in-Kiev'je' kunnen noemen. Maar dat was misschien te lang.

WOENSDAG Naming
A. van Garde moest niets hebben van kunstenaars die experimenteren met nieuwe vormen.

DONDERDAG Premier League
Raymond van Barneveld, wat een eindbaas! Deze man groeit meer en meer uit tot een van de grootste sportmannen die ons land ooit heeft gekend, jammer dat die erkenning er (nog?) niet echt lijkt te zijn.

VRIJDAG P&W (slot)
De allerlaatste keer Pauw & Witteman. Deze rubriek wordt een gevoelige slag toegebracht.

ZATERDAG Humor
Ik lach me altijd weer een breuk om de 'Beijing Red 4 Lyf', een twitteraar die zich voordoet als zo'n Chinese 'supporter' van Manchester United en daarmee zowel dat enge fenomeen op de hak neemt als mensen die de mystificatie niet doorhebben het bloed onder de nagels vandaan haalt. Hij is 'MUFC since 2007', maar Manchester City is zijn tweede club: 'MCFC since 2012'. Zijn held is clubicoon sir Bobby - hij spelt consequent 'Booby' - Charlton, die evenwel volgens hem niet meer in leven is. Op plaatjes van sir Booby die hij in elkaar knutselt is dan Bobby Robson afgebeeld. En als er dan woedende reacties komen plaatst de Beijing Red een plaatje van ex-United-speler Bryan Robson om te bewijzen dat Robson wel degelijk een Mancunian was. Geniaal!

Geen opmerkingen: