zaterdag 10 mei 2014

Zeven dagen lang (211)

4 t/m 10 mei

ZONDAG EU
Werkgeversvoorzitter en dienstknecht van het grootkapitaal Bernard Wientjes vindt dat de politiek het rond de Europese verkiezingen alleen nog over economie moet hebben. 'Europa zorgt voor banen, we verdienen ons geld dankzij Europa. Er rijden elke dag vrachtwagens naar Italië dankzij Europa.'
Wientjes, ga voor de aardigheid eens kijken wie er achter het stuur van die vrachtwagens zitten tegenwoordig!

MAANDAG Finale WK Snooker
O! Die misser van Ronnie O'Sullivan... Ongelooflijk! Dit gaat veel verder dan Rensenbrink op de paal of Robben op de voet van Casillas.

DINSDAG Opstappen
PVV-statenlid Bart Brands stapt op om Marokkanen-uitspraken Wilders. (NOS)
Ook goeiemorgen meneer Brands. Die uitspraken deed Wilders half maart... Ik loop ook wel eens een dag achter met de krant, maar deze meneer maakt het wel heel bont.

WOENSDAG Opstaan
'Ze stond op zoals je uit bed stapt wanneer je op een ochtend te lang bent blijven liggen. Schuldbewust en haastig.'
(Arnon Grunberg, Apocalyps, 2013, p. 251)

DONDERDAG NO! (I)
Nee, nee, nee... De FA wil vanaf 2016 ook beloftenelftallen in de lagere Engelse profdivisies laten spelen! Als dat werkelijk gaat gebeuren, dan is het einde zoek, dan stoppen we ermee, met alles.
Engeland! Het enige land waar de liefhebber nog in de lagere divisies terecht kan voor de authentieke voetbalbeleving, voor de passie, voor the beautiful game. Niet die verderfelijk geldmachine die Premier League heet, uiteraard, en precies die walgelijke topclubs met hun torenhoge schulden, met hun misdadige eigenaars, met hun Aziatische toeristen op de tribunes, die misbruiken nu hun macht om de kleine clubs en het hele Engelse voetbal kapot te maken.
Wat hebben ze als 'goede reden'? Als jonge spelers wekelijks met meer weerstand spelen zal dat het niveau van het Engelse nationale team ten goede komen.
Gotspe! Dus omdat jonge Engelse spelers niet aan de bak komen in het eerste omdat er elf buitenlandse miljoenenaankopen in de basis moeten staan, moeten de clubs in de lagere divisies, die niet aan deze moderne decadentie meedoen, maar het veld ruimen.
Ze hebben zich al ooit afgescheiden van de Football League om met een commerciële Premier League alle tv-gelden voor zichzelf te kunnen houden, nu moet de Football League ook nog even leeggezogen worden.
En trouwens, clubs als Manchester City en Arsenal halen ook hun jeugdspelers al van heinde en verre, dus dan staan er straks bij Jong Arsenal - Crawley Town (136 toeschouwers) nog steeds geen Engelse jeugdspelers op het veld.
Zelfs die idioot van een Steve McLaren liegt erop los om dit erdoorheen te krijgen: '"I can only go from my experience in Holland and Germany," he said. "PSV, Ajax and FC Twente had second teams in the second division in Holland and from what I gather it has been a huge success."' Een enorm succes!!?? Het staat er echt...

VRIJDAG NO! (II)
FC United of Manchester, een fan owned club van supporters die zich hebben afgescheiden van het ooit als voetbalclub begonnen maar tegenwoordig als bedrijf - gericht op Azië - opererende Manchester United, komt met een behartigenswaardig statement vol waarheden als koeien, zoals: 'The Premier League is good at marketing and gathering cash for its members. The Premier League is good for making rich people richer and football poorer.'
Het statement besluit als volgt: 'If the Premier League and its tiny group of myopic, self-absorbed owners get their way, the richness and diversity of the game of football as we know it in this country, will be damaged for ever.'
En zo is het maar net.

ZATERDAG Maar nadat Zoggel ook deze boosheid weer van zich af heeft geschreven komt hij op deze dag van majestueuze regenvlagen tot rust, zet hij het op een mijmeren, en sluit hij dit weekoverzicht af met vier prachtige regels uit een al even prachtig liedje
'But boys will be boys, and girls have those eyes
That will cut you to ribbons sometimes
And all you can do is just wait by the moon
And bleed if it's what she says you ought to do.'
(The Gaslight Anthem - 'Here's Looking at You, Kid')

Geen opmerkingen: