zaterdag 12 april 2014

Zeven dagen lang (207)

6 t/m 12 april

ZONDAG Zelfs ík zie dat
Dé zomerjas voor meisjes is dit jaar: een kakigroene jas met zwarte mouwen.

MAANDAG Buutvrij
'Over zijn spontaniteit deden in onze familie de meest verbazingwekkende verhalen de ronde. Zo sloeg hij bij het verstoppertje spelen de ruit van het kamertje waarin mijn vader en mijn oom zich hadden opgesloten, met een stok aan diggelen om de deur van binnenuit open te maken.'
(J.J. Voskuil over zijn grootvader in Onder andere. Portretten en herinneringen, 2007, p. 7)

DINSDAG Ontlezing (I)
Nieuw bewijs: het verdwijnen van het papieren boek maakt ons dommer. 'Door internet leest de mens niet meer van pagina naar pagina, maar springeriger. Ouders en kinderen moeten nu vrezen voor een verslechtering van het begrijpend lezen.' (NRC)

WOENSDAG City Till We Die!
De FA heeft vandaag een wijs besluit genomen: de Egyptische engnek Allam mag de naam Hull City niet veranderen in Hull Tigers. Eindelijk verliest het grote geld het een keer van trots en traditie! #AMF!

DONDERDAG EL
Als je Valencia 120 minuten lang ziet stormen en razen, dan gaan de gedachten onwillekeurig terug naar de berichten over doping van begin vorig jaar. Luis del Moral, Eufemiano Fuentes... Maar al het bewijsmateriaal is vernietigd.

VRIJDAG Ontlezing (II)
Schrikbarend bericht van de Koninklijke Bibliotheek: 'Per heden is de Nederland-collectie ter inzage en niet meer uitleenbaar.' Deze kromspraak betekent dat alle in Nederland uitgegeven publicaties alleen nog ter plekke ingezien mogen worden. Waanzin, niemand gaat daar aan een tafeltje zitten om een roman in één keer uit te lezen. Na de sluiting van vestigingen en de verschraling van het aanbod van de resterende regionale bibliotheken opnieuw een klap in het gezicht van de lezer.

ZATERDAG Scènes uit de AH
Een bezwete mevrouw in hardloopoutfit die aan de counter een pakje zware shag koopt.

Geen opmerkingen: