zaterdag 5 april 2014

Zeven dagen lang (206)

30 maart t/m 5 april

ZONDAG Kandidaat
F. de Boer zegt dat hij voor komend seizoen oudere, ervaren spelers wil halen. Reken maar dat Sjaak Swart vanaf nu onafgebroken bij de telefoon zit.

MAANDAG Octave (I)
Pauw & Witteman hebben de veroordeelde overvaller 'Octave' aan tafel om over Deurne te praten. Ik schat Octaaf van Samson en Gert hoger in dan deze Octave met z'n doodse blik.

DINSDAG Octave (II)
Octave na een overval: 'Ik moest inbreken want de bel deed het niet.'

WOENSDAG Cambuur-casus
De gekken die gisteren het Cambuurstadion bestormden zijn niet goed bij hun hoofd, maar de leiding van Cambuur is zelf schrijnend naïef door te denken dat Dwight Lodeweges gewoon aan kan blijven als hoofdtrainer nadat hij bekend heeft gemaakt volgend seizoen bij aartsrivaal Heerenveen aan de slag te gaan.
Zo gaat het altijd: trainers en bestuurders hebben geen enkele feeling voor de clubliefde van de fans, een klein groepje heethoofden leidt vervolgens de aandacht weg van de alleszins serieuze bezwaren van diezelfde fans door geweld en intimidatie.

DONDERDAG Steen in de gracht
'Iedereen is hoogopgeleid, iedereen heeft ouders met "gekke" trauma's, iedereen is een drop-out van het Montessori Lyceum, iedereen is neurotisch op het debiele af, iedereen is de hele dag aan het filosoferen over de ideale bereiding van een cappuccino, iedereen woont in Amsterdam, iedereen is ongelukkig, iedereen heeft geld, iedereen droomt van armoede, iedereen twijfelt aan zichzelf, iedereen heeft seks, iedereen zoekt liefde, iedereen heeft briljante a-logische redeneringen, iedereen is licht duizelig door alle verwendheid die men heeft ervaren, niemand slaapt thuis, maar ergens anders op locaties die een normaal mens nooit zou kunnen betalen. Iedereen is wezenloos middelmatig en niemand heeft een leven.'
Abdelkader Benali deelt een treffende sneer uit naar de jongste generatie romanciers. (via Tzum)

VRIJDAG TOP Oss - Almere City FC
De vrienden van FootballCulture waren er ook voor hun Awayday. Het verslag van 200 woorden vat het leven van ons supporters perfect samen.

ZATERDAG Hall of Fame
De wereld staat stil bij Kurt Cobain, die vandaag tien jaar dood is.
Daarom iets anders: vandaag is Gene Pitney acht jaar dood. Pitney, 'The Rockville Rocket', scoorde hits met o.a. 'Twenty Four Hours from Tulsa' en 'Something's Gotten Hold of My Heart'.
Bovendien speelde hij enkele pianopartijen op het eerste Rolling Stones-album. Dat verscheen op 16 april 1964, deze maand dus een halve eeuw geleden.

Geen opmerkingen: