zaterdag 1 maart 2014

Zeven dagen lang (203)

23 februari t/m 1 maart

ZONDAG Ja, nu wel dood
Leo Vroman (98), vriend van dit blog, is overleden. We hadden hem graag over anderhalve maand nog gefeliciteerd met zijn 99ste en hem naar de 100 gesupporterd, maar het heeft niet zo mogen zijn.

MAANDAG EU (I)
Guy Verhofstadt het volk mennend op een plein in Kiev, ik krijg dat beeld maar niet van mijn netvlies. Het vuurtje opstoken in een toch al bloederig binnenlands conflict, alleen om zieltjes te winnen voor het zieltogende EU-project, het is te gek voor woorden. Staat hij daar doodleuk te beloven dat Oekraïne miljarden aan EU-geld tegemoet kan zien en dat de Oekraïners vrij door Europa mogen reizen. Wat zouden de EU-burgers vinden van weer een wankel land erbij? En wat te denken van Rusland?
En dan staat die dikke Van Baalen van ons er nog naast te blèren ook. Hij is trouwens iemand die de trein in stapt terwijl er nog mensen proberen uit te stappen, zo heb ik een keer in Brussel mogen constateren. Ergens wel symbolisch voor de EU volgens de Van Baalens van deze wereld: iedereen moet er zo snel mogelijk in, maar je kunt er nooit meer uit.

DINSDAG Twente-Feyenoord
In de nababbel gaat het alleen nog maar over het wangedrag van Pellè, maar over het structurele wangedrag van meneer Gözübüyük heeft niemand het meer.

WOENSDAG Feyenoord-Ajax
Heel tactisch laat Youp van 't Hek in de aanloop naar Feyenoord-Ajax bij Pauw & Witteman de wansmakelijke beelden uit 1995 zien van Feyenoord-supporters die Louis van Gaal met enge ziektes beschimpen. Youp zit er omdat hij 40 jaar in het vak zit en hier 'ooit in een column' over heeft geschreven, maar verder blijft totaal onduidelijk waarom dit juist nu vertoond moet worden. Je zou verwachten dat een actualiteitenprogramma als P&W het fragment gebruikt als opstap naar de kwestie van het misselijkmakende Ajax-spandoek over de aan kanker gestorven Rooie Marck, maar daar wordt met geen woord over gerept.

DONDERDAG If the good Lord is willing
Paupers Field (2010) van Dylan Leblanc heet geïnspireerd te zijn door Fleet Foxes, en dat klopt ook wel, maar 'Death of Outlaw Billy John' zou ook zo uit de koker van Sufjan Stevens gekomen kunnen zijn.
Goede plaat trouwens. Tip: 'If the Creek Don't Rise'.

VRIJDAG EU (II)
Curieus hoe de EU zich gedraagt ten opzichte van Zwitserland. Omdat de Zwitsers - democratisch! - hebben besloten immigratie te beperken, worden eerst al de onderhandelingen over een energieakkoord gestaakt en nu mogen ook Zwitserse studenten niet langer op een Erasmus-beurs komen studeren. Als je  - als niet-lid! - niet als een mak lam volledig meegaat met de EU-doctrine van de Europese elite, maar kritisch tegenover de gevolgen van bijvoorbeeld ongebreideld verkeer van persoon staat, dan moet je blijkbaar meteen worden kaltgestellt.

ZATERDAG Inzicht
Ik geloof niet dat er nog een Elfstedentocht komt.

Geen opmerkingen: