zaterdag 22 februari 2014

Zeven dagen lang (202)

16 t/m 22 februari

ZONDAG Het Beest
Dat Roda JC nu stijf onderaan staat was een kwestie van tijd. Sinds het vertrek van Pa-Modou Kah is het daar toch allemaal een beetje in de versukkeling geraakt.

MAANDAG Ding Dong Boem Ho
Enige tijd geleden was er enige ophef over een reclame van VW&S waarin mensen door gesloten spoorbomen rennen. Dit zou roekeloos verkeersgedrag stimuleren, vonden machinisten.
Van dezelfde orde vind ik de reclame van New York Pizza waarin een als pizzakoerier opgetuigde crash test dummy zich te pletter rijdt tegen een muur, waarna de testers verheugd constateren dat de pizza ongeschonden is. Zo worden die jongens alleen maar aangespoord nóg doldriester te rijden dan ze nu al doen. Ik zie net iets te vaak verkeersongelukken waarbij zo'n bezorger betrokken is.

DINSDAG Sochi (III)
Matthijs van Nieuwkerk moest zo nodig naar Nederland 1 verhuizen omdat hij och arme een paar keer per seizoen een kwartiertje eerder moest stoppen in verband met de Champions League. Hij is nog niet verhuisd of hij kan meteen twee volle weken plaats maken voor de Winterspelen. Tel uit je winst.

WOENSDAG Wissel!
Bij een routine-inspectie van enkele wissels wordt geconstateerd dat ze aan vervanging toe zijn en onmiddellijk wordt het hele treinverkeer van en naar Den Haag stilgelegd. Dat kan maar één ding betekenen: die wissels zorgden voor gevaarlijke situaties, anders had de reparatie wel ingepland kunnen worden in het gebruikelijke werkschema, ergens in het weekend of in de nacht of zo. Blijkbaar is het nog een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd.

DONDERDAG Allemachtig achtentachtig
Vincent Tan, de volkomen gestoorde eigenaar van Cardiff City - als het aan hem ligt binnenkort Cardiff Dragons geheten -, heeft zijn technische staf de opdracht gegeven spelers aan te trekken met een 8 in hun geboortedatum, want dat cijfer zou geluk brengen.
Bij RSC Anderlecht speelt ene Chancel Mbemba, die in 2011 in het nieuws kwam omdat hij zijn geboortedatum van de ene op de andere dag had aangepast van 8-8-1988 naar 8-8-1994. Die zal wel balen, met de oude datum had hij al lang en breed in het blauw rood van Cardiff gespeeld.

VRIJDAG Das
'Sterke groei aantal dassen in Nederland' (nu.nl)
Is die actie van Prins Claus toch voor niks geweest.

ZATERDAG Sochi (IV)
Jorrit Bergsma trekt zich met veel huilerig misbaar terug als reserve voor de achtervolgingsploeg. Volgens mij zit zijn coach Jillert Anema hier achter. Buiten de OS volg ik het schaatsen niet, maar deze twee weken maakt die man op mij de indruk een querulant te zijn, een klier met veel kinnesinne richting de Sven Kramers van deze wereld.

1 opmerking:

Ton zei

Klopt met die Alema. Door zijn houding wordt Bergsma nog meer een zielepoot en zou je hopen dat de 10 km nog een keer werd overgereden.