zaterdag 8 februari 2014

Zeven dagen lang (200)

2 t/m 8 februari

ZONDAG Co-ketterie
Co Adriaanse herinnert zich in Studio Voetbal dat AZ lange tijd maar wat voortmodderde, 'maar toen hebben ze mij aangetrokken en toen is het beter gegaan.' Geen van de andere tafelgasten reageert, men zwijgt en staart doodsbang naar de tafel. Dat is het verschil met VI, daar was Co meteen op zijn plek gezet met een daverende drievoudige schaterlach.

MAANDAG de Boer (I)
In de aankondiging van Pauw & Witteman op teletekst: 'Ronald de Boer zoekt spookschip Lyubov Orlova'. Zit ik de hele dag in spanning, is het Ronald de Boer helemaal niet.

DINSDAG de Boer (II)
Lodewijk Asscher noemt Diederik Samsom 'een type Frank de Boer, iemand die het beste team kan opstellen.'
Dan is Philip Cocu een type Alexander Pechtold: iemand die alleen nog maar kan denken hoe gaan we in godsnaam nog Europa in.

WOENSDAG Aftreden
Ronald Plasterk zou moeten aftreden om de afluisterpraktijken van de inlichtingendiensten, een ergerlijk geval van quasi-verontwaardiging en miskenning van het woord 'geheime' in 'geheime dienst'.
Frans Timmermans, dat is de minister die moet aftreden, vanwege die idiote nucleaire top in maart die het hele land platlegt. Snelwegen, spoorwegen, evenementen - zelfs de voetbalcompetitie ligt stil! Alle agenten van het land zitten in Den Haag, in de rest van Nederland hebben criminelen dus een paar dagen vrij spel. Die top schijnt nodig te zijn 'om te bespreken hoe voorkomen kan worden dat nucleair materiaal in handen komt van kwaadwillenden'. Om dat mogelijk te maken komt op Den Haag na heel Nederland dus in handen van kwaadwillenden.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor de organisatie van de top, Timmermans moet als verantwoordelijke minister aftreden om deze gigantische gotspe.

DONDERDAG Premier League
Van Gerwen verslaat Phil Taylor met 7-0, de grootste nederlaag ooit voor The Power. Taylor is een aantal kilo's afgevallen sinds het WK, maar dat werkt bij een sport als darts natuurlijk averechts: een darter groeit naar zijn topvorm door gestaag in gewicht toe te nemen.
Barney blinkt trouwens ook uit: 7-2 tegen Anderson. Hij zegt blij te zijn dat Van Gerwen nu de onbetwiste nummer één is van dartend Nederland, want nu voelt hij de druk niet meer 'als een aambeeld op mijn schouders'. Held.

VRIJDAG Polare failliet
Zo speur je jarenlang in de online catalogi van de verre vestigingen van De Slegte en van Selexyz/Polare, wensenlijstjes compilerend voor de zorgvuldig uitgestelde dag dat je ze met een bezoek zult vereren, is het in één klap voorgoed onmogelijk geworden.
Ik voel me een beetje als Doug Heffernan die, nadat zijn breedbeeldtelevisie is weggehaald, alle fantastische functies betreurt die hij nooit heeft uitgeprobeerd: I always thought there'd be time...

ZATERDAG Boss
Springsteens High Hopes is inderdaad een plaat met veel oud materiaal, maar er zit wel een dvd bij inbegrepen met de complete Born in the USA live in Londen. Dat is dan weer erg netjes - ook al is dat een van zijn mindere albums.

Geen opmerkingen: