zaterdag 1 februari 2014

Zeven dagen lang (199)

26 januari t/m 1 februari

ZONDAG Eindspel
Na de Zembla-docu van vorige week vanavond nog een verpletterende reportage gezien: Tegenlicht, 'De biecht van de bankier', over de bankencrisis en wat ons nog te wachten staat. Kort samengevat, er zijn twee mogelijkheden: oorlog of een nog grotere crisis. (Zie)

MAANDAG Flop
Belachelijk dat Den Haag eind maart een onbereikbare vesting wordt vanwege die 'nucleaire top'. De wereldleiders gaan over kernwapens praten, ze nemen die atoombommen toch niet mee naar de vergadertafel?

DINSDAG Dood en vergeten
Edmond Classen (75) overleden. Het teletekstbericht besluit met de zin 'Hij was de vader van actrice Kiki Classen.' Dat moet natuurlijk zijn: 'Hij was de vader van actrice Kiki Classen, van wie we ook al jarenlang niks meer hebben vernomen.'

WOENSDAG Held
Sydney van Hooijdonk, de zoon van Pi-Air, is een eindbaas: 'De liefde van de jonge Van Hooijdonk voor de club zit diep. Van moeder Corine mag hij niet in Feyenoord-shirt naar school, maar één keer onttrok hij zich hoogstpersoonlijk aan die regel: op de dag na de 10-0 nederlaag tegen PSV: "Om te laten zien dat ik altíjd trots ben op Feyenoord."' (VI)

DONDERDAG Weekers
Weekers struikelt over de problemen met toeslagen bij de Belastingdienst.
Halbe Zijlstra wil nu maar meteen alle toeslagen afschaffen.
Dat is wel een heel curieuze vorm van realpolitik... Als minister Schultz straks weg moet na een vernietigend rapport over het Fyra-fiasco, dan wil Zijlstra zeker ook maar meteen het hele spoorwegnetwerk opruimen?

VRIJDAG Deadline
Schandalig dat Vitesse en Groningen vlak voor de transferdeadline nog even hun uitgeleende spelers Room en Van Nieff opeisen. Juridisch zal het allemaal wel rechtmatig zijn - er staan nu eenmaal clausules in de huurcontracten -, maar volgens mij zijn die clausules er juist voor noodgevallen. Bij Vitesse kan het misschien nog enigszins recht geluld worden met die geblesseerde tweede keeper, maar bij Groningen zijn het schaamteloze opportunisten die met de smaakmaker van Dordrecht hopen nog zesde te worden in plaats van zevende. Bij koploper Dordrecht was Van Nieff de spil van het elftal, maar de titel kunnen ze nu wel vergeten.

ZATERDAG Mijn gedacht
'Men moet met zijn tijd meegaan, maar het zou prettig zijn als de tijd ook eens zijn best deed rekening te houden met iemand zoals ik. Het is de natuur der dingen dat alles verandert, maar moet het zo snel? En zo smakeloos?' (Daan Heerma van Voss, Een zondagsman, 2010, p. 108)

Geen opmerkingen: