zaterdag 14 december 2013

Zeven dagen lang (192)

8 t/m 14 december

ZONDAG Cold Fact
Gisteren bij Pieter van Os het complete oeuvre van Rodriguez op de kop getikt. Inclusief de soundtrack van de docu, want daar staan enkele nummers op die niet op de twee studioalbums staan. En Rodriguez komt hard: 'Winter's asleep at my window / Cold wind waits at my door.'

MAANDAG Zegels
Achterop een vel PostNL-decemberzegels staat een prijsvraag. Men kan onder meer een iPad en een reistas met het motief van de oude PTT-postzakken winnen. Hoe wrang ironisch... een apparaat dat ervoor zorgt dat steeds minder mensen nog echte kerstkaarten versturen en een tas die ons er pijnlijk aan herinnert dat de tijd dat de post nog een respectabel staatsbedrijf was voorgoed voorbij is.

DINSDAG Relativeren
Zuid-Afrikanen vinden het niet erg dat ze vele uren in de regen in de rij moeten staan voor Mandela, want 'Mandela moest 27 jaar wachten'.
En ik vind een kwartier wachten op een vertraagde trein al ten hemel schreiend. En dan noodgedwongen op de trap in het halletje moeten zitten met achter je de eerste klas halfleeg. Over apartheid gesproken.

WOENSDAG History should not be tampered with
Maar weer eens een #AMF-berichtje - ook ik heb zo mijn idealisme:
Gelieve allemaal de petitie te tekenen tegen de naamsverandering van het bijna honderdjarige Hull City in het afgrijselijke Hull Tigers. Er moet een grens worden gesteld aan wat de nieuwe rijken zich kunnen permitteren!

DONDERDAG Alexander (I)
DWDD blijft talking head Alexander Klöpping hardnekkig aanduiden (TT, p. 294) met het niet-bestaande woord 'entrepeneur'.
Ik lees trouwens dat hij geboren is in Oss. Kan deze 'entrepeneur' niet een paar ton investeren in de plaatselijke FC?

VRIJDAG Letterlijk
John de Mol heeft ruzie met Sanoma over SBS6. De Finnen zouden volgens hem te weinig investeren in de zender. De Mol: 'Sanoma staat letterlijk in brand.'
Tja, John, zou je dan niet beter de brandweer bellen in plaats van olie op het vuur te gooien...??

ZATERDAG Alexander (II)
Alexander Pechtold is door het EenVandaag-jongerenpanel (12 t/m 24 jaar) gekozen tot Politicus van het Jaar.
Wikipedia, lemma Kiesgerechtigde: 'In 2006 gingen er stemmen op om de kiesgerechtigde leeftijd naar 16 jaar te verlagen, om zo de jongeren meer bij de politiek te betrekken. Politicus Alexander Pechtold (D66) zet zich hier voor in.'
Corruptie, mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

Geen opmerkingen: