zaterdag 23 november 2013

Zeven dagen lang (189)

17 t/m 23 november

ZONDAG Stop excessief politiegeweld
Gert-Jan Segers kan zich beter druk maken om het ontspoorde gedrag van politieagenten, de hooligans van 2013. Na Rotterdam, Deventer en Sittard presenteert ook de politie van Amsterdam zich nadrukkelijk als firm om rekening mee te houden.
'Waar de hooligans [in de jaren 80 en 90] altijd nog ongeschreven regels en erecodes hadden die het geweld overzichtelijk maakten (alleen vechten met gelijkgestemden, dus geen kinderen of "petten en sjaals" aanvallen. Geen wapens. Wie op de grond ligt wordt met rust gelaten) lijkt de politie geen rem te kennen.' (Indehekken)

MAANDAG Quiz
Eindelijk weer een voetbalquiz op tv, dacht ik. Maar ik heb de eerste uitzending van Koning Voetbal niet eens uitgezeten. Wat een irritante ongecontroleerde schreeuwshow.
Was Frank Masmeijer er nog maar met zijn Aanvalluh!..

DINSDAG Definitie
Debat: vergadering van mensen die elkaar geërgerd verzoeken uit te mogen spreken.

WOENSDAG Aardappels, groente en vlees, verder geen nieuws
Rare actie van HAK: 'Op Woensdag HAK-dag eten we lekker Hollands met de Groenten van Hak.' En de andere zes dagen eten we géén Hollandse kost? Je zou het eerder andersom verwachten: vooruit, één dag per week exotisch, de rest van de week geen fratsen.

DONDERDAG Vraag
Waarom is het eigenlijk 'rechtsomkeert' maken en niet 'linksomkeert'? Zeker in een land waar het verkeer rechts rijdt.

VRIJDAG Slecht plan
Minister Bussemaker wil dat meer buitenlandse studenten na het behalen van hun diploma in Nederland blijven. Alsof er nog niet genoeg jeugdwerkeloosheid is, ook onder jonge academici.

ZATERDAG Perpetua
Dat we zo lang moesten wachten op een nieuw Perpetua-deel, wordt in één klap duidelijk. Murasaki Shikibu's Genji telt maar liefst 2016 bladzijden! Het kost 75 euro. Dat is een halve ribbenkast uit mijn lijf.

Geen opmerkingen: