zaterdag 16 november 2013

Zeven dagen lang (188)

10 t/m 16 november

ZONDAG Dave
Dave von Raven van The Kik gespot in nachtelijk Rotterdam.
Bekend is dat Von Raven een gepassioneerd liefhebber is van obscure beatbandjes uit de sixties. Zou hij zijn eigen verschijning hebben gemodelleerd naar Roek Williams, van Roek Williams & The Fighting Cats? De gelijkenis is groot (zie foto).
Roek was wel een Amsterdammert, wat het weer veel minder aannemelijk maakt.


MAANDAG Wereld van verschil
1) Hij sloeg haar gade.
2) Hij sloeg zijn gade.

DINSDAG Twee nieuwsberichten
'Wilders ontvangt Marine Le Pen'
'PVV wil Elfstedentocht op kunstijs'
Voor beide geldt: Geert begeeft zich op glad ijs.

WOENSDAG Da's toch krom
Een rechter in België heeft een 15-jarige jongen die monnik wil worden verboden af te reizen naar India.
Dus als je als minderjarige naar Syrië wilt afreizen om terrorist te worden, dan wordt je geen strobreed in de weg gelegd, maar als je je wilt gaan bekwamen in het vreedzame boeddhisme, dan grijpt de rechterlijke macht wel in.

DONDERDAG Zwarte Piet (V)
De volgende non-valeur die het alweer te lang zonder media-aandacht heeft moeten doen grijpt de zwartepietendiscussie aan om gratis zendtijd te bemachtigen: 'Ik heb een droom * Toine van Peperstraten-snik * dat geen enkel kind ooit meer hoeft mee te zingen met "Ook al ben ik zwart als roet, ik meen het toch goed"!', aldus de Kameroens-Russische comédienne Anousha Nzume (niet in de Zoggel Top 100 Nederlandse cabaretiers; geen Wiki) in P&W.
Dat is ook zoiets. Ik wed dat praktisch niemand die regel uit 'Daar wordt aan de deur geklopt' kende voor deze pleuris uitbrak. Zo ver in dat lied kwam je als meezingend kind nooit, het was altijd het eerste couplet afraffelen en dan hup het volgende nummer.
Overigens zongen wij altijd: 'Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, deur kapot / Dat is die buurman weer, die flikt dat elke keer.'
Ik zal binnenkort dus wel acte de présence moeten geven op een hoorzitting.

VRIJDAG Zwarte Piet (VI)
Morgen komt-ie, de Sint. En het is deze maand 50 jaar na de moord op John F. Kennedy. Daar ga je al. In 2063 herdenken we de moord op de Goedheiligman, die vanuit een pakhuis aan de Zuiderhaven in Groningen dodelijk werd getroffen door drie kogels van Lee Harvey Esajas. In de docu De dag dat Sinterklaas werd vermoord blikt de bejaarde interviewer Jelle Brandt Corstius (85) dan terug op die tragische gebeurtenis en op het Pepernotenoproer dat daarna uitbrak, met o.a. Sywert van Lienden (73), Alexander Kloepping (76) en Freek de Jonge (119).

ZATERDAG Play-offs WK
Vanavond duimen voor Burkina Faso in en tegen Algerije. De Burkinezen verdedigen een 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd.
En dan volgend jaar in groep H: Burkina Faso-Bosnië Herzegovina. Dat is de charme van het WK.
De bondscoach heet Paul Put. Ik hoop op Otto Pfister-achtige taferelen.
Update 23:11 De wedstrijd is pas dinsdag. Versiering weer uit de tuin gehaald.

Geen opmerkingen: