zaterdag 26 oktober 2013

Zeven dagen lang (185)

20 t/m 26 oktober

ZONDAG Name dropping
Manchester United en Manchester City heetten in hun beginjaren respectievelijk Newton Heath (t/m het seizoen 1901/1902) en Ardwick (t/m 1892/1893). Ik ben van de nostalgie en zo, maar hier vind ik de huidige namen toch beter. Hetzelfde geldt voor Birmingham City (t/m 1904/1905 Small Heath) en Leicester City (t/m 1914/1915 Leicester Fosse).
Anders is dat met Arsenal. Zoals 'United', 'City', 'Town', 'Athletic', 'Rovers', 'Wanderers' etc. was ook 'Arsenal' aanvankelijk een name ending: t/m het seizoen 1912/1913 speelden de Noord-Londenaren onder de prachtige naam Woolwich Arsenal.

MAANDAG Blondeau
Schrijver Thomas Blondeau (35) is geheel onverwachts overleden. Hij stierf in zijn slaap aan een hartslagaderbreuk. NRC Boeken plaatst een wel heel lugubere foto boven een artikel over iemand die op de genoemde manier is overleden.

DINSDAG Zwarte Piet (II)
'Why do you need two Santa Clauses anyway?' Aldus mevrouw Verene Shepherd van de Verenigde Naties. Blijkbaar is het verkopen van zulke oliedomme prietpraat geen hinderpaal om een hoge functie bij de VN te bekleden.

WOENSDAG Zwarte Piet (III)
Heb een klacht ingediend bij de VN tegen Albert Heijn, Jumbo, Plus, Aldi en Lidl. Elke zaterdag als ik in de supermarkt ben voel ik mij, staande voor het zuivelschap, zwaar gediscrimineerd door de literpakken blanke vla. Die vermaledijde vla wekt onterecht de indruk dat alle blanken saaie pieten zijn waar kleur noch geur noch smaak aan zit.

DONDERDAG Bert de Bandiet
De dikke dief Bert van der Roest, het Utrechtse PvdA-raadslid dat ruim 40.000 euro van de Daklozenkrant stal, is ook acteur in de reclames van Independer.nl. De site kondigde eerder aan Van der Roest niet meer voor commercials in te huren. Toch zie ik hem nog elke dag meermaals voorbijkomen in de reclameblokken. Hij speelt een huichelende gladjakker van een verzekeringsmaatschappij, dus de casting was in ieder geval goed.

VRIJDAG Zwarte Piet (IV)
De VN doet de dringende oproep 'experts als Verene Shepherd' te respecteren.
Een expert als Verene Shepherd... Dat is hetzelfde als 'een timide man als Prem Radakishun'. Of 'een bescheiden persoon als Ivo Niehe'. Of 'een enthousiasteling als Theo Reitsma'.

ZATERDAG Read all about it
Toevallig allebei op 28 november verschijnen twee boeken die, om met de Engelsen te spreken, much anticipated zijn: het eerste deel van Willem Otterspeers W.F. Hermans-biografie en Terraces & Floodlights. Een reis door het Engelse voetballandschap van Joris van de Wier. Dat wordt deze Kerstvakantie smullen voor de culturele omnivoor.
Joris geeft het boek overigens in eigen beheer uit. Hij moet er 700 verkopen om break-even te draaien, dus bestel nu alvast een exemplaar! Het zal elke cent van die 18 euro 88 waard zijn, dat garandeer ik u.

Geen opmerkingen: