zaterdag 14 september 2013

Zeven dagen lang (179)

8 t/m 14 september

ZONDAG Internationaal
Ik vind de nieuwe editie van Boer Zoekt Vrouw wel een beetje oikofoob.

MAANDAG Breuk
De nieuwsbrief die ik dagelijks ontvang van Elfvoetbal had op maandag altijd al het commentaar van Cruijff en Van Hanegem op het voorbije speelweekend, maar sinds kort worden ook steeds Willy en René van de Kerkhof geciteerd, die steevast met één mond spreken. Behalve deze week, want René was 'onbereikbaar'.
Goeie foto ook.

DINSDAG 9/11
De dagen tot 11 september draaien wij The Rising (2002) van Bruce Springsteen. Voor de broodnodige goede moed. En opdat wij niet vergeten.

WOENSDAG Oranje
'Dwingelandij is vooral dan ondraaglijk, wanneer zij de vorm aanneemt van onredelijke grillen', laat Vestdijk in De filosoof en de sluipmoordenaar (4e druk, 1969, p. 60) Voltaire zeggen. (Misschien heeft Voltaire het ook wel echt ergens gezegd of geschreven - dat weet ik niet.)
Het citaat past precies op de dwingelandij waarmee Louis van Gaal de laatste tijd Wesley Sneijder bestookt. 'Fit zijn' wordt in het geval van Sneijder heel anders ingevuld dan bij de overige spelers. Van Gaal benadrukt constant het enige zwakke punt van Sneijder en negeert diens vele sterke kanten, terwijl hij andere spelers hun beperkingen vergeeft bij de gratie van hun betwistbare kwaliteiten.

DONDERDAG Johan (x2)
'Falende doorstroming, matig aankoopbeleid. Fluwelen revolutie bij Ajax werkt vooralsnog averechts', kopt de VI.
Johan Derksen is nog niet weg als hoofdredacteur of de pro-Cruijff-toon wordt gematigd. Het verdwijnen van de hoofdredactionele censuur komt de objectiviteit ten goede.

VRIJDAG Timmerfrans
We zien deze week in alle JSF-items oude beelden van een Frans Timmermans met baard die zich verzet tegen de aanschaf van de gevechtstoestellen.
Toen een bebaarde PvdA-rebel, inmiddels een aalgladde carrièrepoliticus.
Zie ook mijn inmiddels uitgekomen voorspelling over de PvdA en de JSF van vorig jaar: Fortuyn, Herben en de JSF.

ZATERDAG Where your mouth was
Morgen TOP Oss-FC Den Bosch, met bij de bezoekers de Osse overloper Erik Quekel, die vorig jaar in het jubileumboek nog over de derby zei:
Permalink voor ingesloten afbeelding
Via: @leonvoskamp

Geen opmerkingen: