zaterdag 17 augustus 2013

Zeven dagen lang (175)

11 t/m 17 augustus

ZONDAG Feyenoord (I)
Ben ik een bevoorrecht mens met twee nederlagen van Ajax in één weekend (TOP Oss-Ajax 2-0; AZ-Ajax 3-2), gebeurt het net in het weekend dat Feyenoord zich blameert...

MAANDAG Feyenoord (II)
En ja, ik kop 'm zelf wel even in: volgend jaar na Ajax, PSV en FC Twente ook Feyenoord in de Jupiler League. Niet de beloften, maar het eerste elftal.

DINSDAG Spanje (I)
Zomervakantie, dat betekent lastige toeristen in de internationale trein. Vandaag twee Spaanse wichten die op een kaartje reizen dat alleen gisteren geldig was. Maar van de prins geen kwaad weten natuurlijk. Eerst is de verkoopster van de kaartjes de schuldige, dan is de conducteur de boeman en uiteindelijk heeft 'this country' het gedaan.
'This country? The reason you are on this train, still being able to go on holiday, is that this country and my country pay a shitload of money to your country to save the troubled banks.' Dat moet je dan eigenlijk roepen. Maar je doet het niet.

WOENSDAG Spanje (II)
En diezelfde banken die door Europa overeind worden gehouden lenen dat geld doodleuk weer uit aan Real Madrid (schuld: 125 miljoen euro) om de modale linkshalf Gareth Bale voor een krankzinnig bedrag van 120 miljoen euro los te weken van Tottenham Hotspur. Ik vind eigenlijk dat iedereen die dit seizoen op tv een wedstrijd van deze volstrekt immorele club kijkt zich medeschuldig maakt aan deze verderfelijke praktijken.

DONDERDAG Onwelkome gast
Ook lullig, breekt Mark Rutte speciaal zijn vakantie af voor Friso, mag ie niet eens op de begrafenis komen.

VRIJDAG K&vdB
Volgens Thijs Niemantsverdriet - verdrietige achternaam - is de politieke zomer nog nooit zo rustig geweest als dit jaar.
Het gaat dan ook heel goed met het land en er is geen enkele reden om extra politieke inspanningen te leveren.

ZATERDAG Trapje na
Nemanja Vidic (Manchester United) zegt bij Football Focus dat Chelsea en Manchester City wat hem betreft de grootste concurrenten voor de landstitel zijn omdat ze een nieuwe manager hebben, 'and it's always positive to change your manager'.
En dat zegt een speler van een club die net 26 seizoenen dezelfde manager heeft gehad...

Geen opmerkingen: