zaterdag 3 augustus 2013

Zeven dagen lang (173)

28 juli t/m 3 augustus

ZONDAG Thirty years of hurt, never stopped me dreaming
Michel van Egmonds onvergetelijke omschrijving van wat het is Feyenoordsupporter te zijn, is na vele kilometers wandelen in te krappe schoenen meer dan ooit op mij van toepassing:
'Feyenoord is dus eigenlijk als een strak aangebonden ski-schoen: je kunt het knellende gevoel alleen de hele dag verdragen in de wetenschap dat het straks extra lekker voelt wanneer hij weer uit mag.' ('Altijd op zoek naar de verloren tijd', Het beste uit 15 jaar Hard gras, 2010, p. 90)

MAANDAG Sullekes
Vaste ergernis bij Ryanair-reizen: de 'priority'-pipo's. Wat denken die lui? 'Het mag vooral niks kosten en we reizen dan wel super oncomfortabel, maar we mogen lekker wel als eerste instappen!'?
Vandaag beleef ik niettemin een geluksmomentje: terwijl ze buiten voor de vliegtuigtrap staan te wachten tot ze het toestel in mogen krijgen ze een gigantische hoosbui over zich heen; als ik als een van de laatsten door de gate ga is het droog.

DINSDAG Held
De paus doet baanbrekende uitspraken over homo's, maar Trouw vindt toch nog reden om te klagen: 'Paus Franciscus had ook vrouwenstandpunt andere kleur kunnen geven.' Het is ook nooit goed. Tel je zegeningen, geef die moedige man alle steun, hij kan het ook niet allemaal in één keer.

WOENSDAG Boek dicht
Het pensioenfonds ABP kondigde een tijdje terug een pensioenkorting af vanwege een kritieke dekkingsgraad. Een sufkop daar bleek spaargeld te hebben belegd in aandelen Facebook. Toen die kelderden was het geld weg.
Nieuwsbericht vandaag: Facebook voor het eerst sinds de beursgang boven de introductieprijs. Mooi, dan kan die pensioenkorting weer teruggedraaid worden. Toch? ABP?

DONDERDAG Klaar mee
Verrek! Nelson Mandela! Waar is die gebleven? Wekenlang raakten de doodbidders van de media niet uitgepraat over het aanstaande overlijden van de Madiba, maar hij ging niet, werd 95, en nu is het al twee weken doodstil. Ik voorspel dat over 20 jaar opeens iemand uitroept: Shit! Mandela! Helemaal vergeten! En dan blijkt ie alweer jaren dood te zijn zonder dat iemand het heeft gemerkt.

VRIJDAG Weg met weg met ons
Knevel & Van de Brink geldt als de komkommertijdeditie van Pauw & Witteman, als de slome talkshow voor de lome zomeravond, maar er zijn deze week al meer fundamentele zaken ter sprake gekomen en urgentere televisie-uren gemaakt dan in een heel jaar Pauw & Witteman, met als hoogtepunt natuurlijk het historische optreden van Ebru Umar vanavond. We zijn weer bijna waar we moeten zijn. En nu doorpakken.

ZATERDAG Fietsen
Nog een geluksmomentje: precies op tijd zap ik naar Eurosport en zie ik Pieter Weening de Ronde van Polen winnen. Formidabele prestatie!

Geen opmerkingen: