zaterdag 20 juli 2013

Zeven dagen lang (172)

14 t/m 20 juli

ZONDAG Växjö
Waarom spreekt de NOS consequent van het EK 'vrouwenvoetbal'? Alsof het niet simpelweg een categorie binnen het voetbal is maar een geheel andere tak van sport. Het niveau is overigens wel bijzonder bedroevend.

MAANDAG Tour (I)
Rustdag. Ook hier.

DINSDAG Tour (II)
Ergernis: na afloop van elke etappe dat gezeur dat er 'sneller dan het snelste schema' is gereden. Als dat elke dag weer gebeurt, dan moeten die schema's toch eens een keer aangepast worden.

WOENSDAG Tour (III)
De beste journalistieke bijdragen deze Tour komen van Frank Heinen op de website van HP/De Tijd: 'Journal de l'étape'. Scherp, geestig en soms ook ontroerend.

DONDERDAG Tour (IV)
We laten ons niet helemaal kisten door de Wikipedia-autistici: met behulp van de sociale media en het eigen kortetermijngeheugen heb ik toch wat memorabele Ducrotismen verzameld:
1) 'Hij geeft ze een koekje van Spaans deeg waar de mannen... geen brood van lusten.'
2) 'Het is de derde Tourweek hè, dan stap je aan de ene kant op je fiets en je lazert er meteen aan de andere kant weer af.'
3) 'Riblons lichaam heeft allang afscheid genomen, alleen zijn kop kan nog lachen.'

VRIJDAG Tour (V)
De hele vete tussen RTL's Tour du Jour en Vacansoleil-DCM is inmiddels een onontwarbare kluwen van misverstanden en verhalen die door elkaar lopen geworden. Het team is bijvoorbeeld niet boos om wat Michael Boogerd over Hillaire Vanderschueren vertelde, zoals nu steeds wordt verondersteld, want dat is simpelweg zijn persoonlijke verhaal. Het zijn de smakeloze 'grappen' over de omvang en leeftijd van de ploegleider, de puddingbroodjes en zo, die mensen als Luijckx en Hoogerland zo tegen de borst stuiten.

ZATERDAG Tour (VI)
Je blogberichten van jaren her teruglezen is al geen pretje, maar de berichten over de Tour de France dragen wel het meest bij aan schaamrood en zelfhaat.
Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. In 2008 tekende ik aan bij Christopher Froome, in zijn eerste Tour 84ste geworden: 'Die komt er wel.' Hij is er gekomen.

Geen opmerkingen: