zaterdag 1 juni 2013

Zeven dagen lang (165)

26 mei t/m 1 juni

ZONDAG Nacompetitie
Roda JC-Sparta 2-1. Oef, dat scheelde niet veel, in menige Zuid-Limburgse huiskamer zal na de 0-1 een krachtig 'herjotsakker!' hebben geklonken, zo weten we sinds Dautzenbergs Extra tijd.

MAANDAG Juup
De KNVB heeft nu besloten tóch twee topklassers te laten promoveren naar de eerste divisie, bovenop de eerder toegelaten twee beloftenteams, zodat de competitie volgend seizoen ineens uit 20 teams bestaat. Was ik vorige week dan te voorbarig met mijn kritiek? Nee, die clubs komen er nu natuurlijk alsnog bij omdat ik er over blogde...

DINSDAG Kwis
Afgelopen zaterdag had ik toevallig iemand uit Engeland te gast toen in Langs de Leeuw dat smakeloze item voorbijkwam over de aanslag in Woolwich. Hij keek mij vol ongeloof aan en stamelde dat dit echt niet kon. Inmiddels is het inderdaad een schandaal geworden en berichten ook de Britse media erover. Op de site van het programma hebben de makers vandaag een reactie gepubliceerd:
'Cabaretiers zullen lastige emoties het liefst te lijf gaan door er grappen over te maken. Vaak werkt dat goed. [...] Maar soms werkt het minder goed. De pijn of de schok die een bepaald voorval teweeg heeft gebracht is dan zo heftig, dat er - voor sommigen - nog geen plaats is voor luchtigheid.'
Het is nogal kortzichtig en hooghartig om het probleem nu op het bordje van de kijker te leggen. Het is een grap, en als jullie er niet om kunnen lachen zijn jullie gewoon nog niet klaar voor onze humor. Nee, iets is pas een 'grap', is pas humor, als erom kan worden gelachen - door iedereen of door sommigen. Wanneer dat - zoals nu - niet het geval is, en niemand erom lacht, is het per definitie geen grap, en moeten de makers toe kunnen geven dat ze er niet in geslaagd zijn grappig te zijn.

WOENSDAG Ruk filmpje
Waarom laat de NOS als het over Willem Holleeder gaat altijd weer datzelfde stomme filmpje zien waarin de neus op die domme brommer zit?

DONDERDAG Briljant filmpje
'I'm very exsayted to be in the biggest Brabant of the world: Texas'
Lancering album Arie Ribbens in de VS groot succes! CHECK

VRIJDAG Johnny
Bij Pauw & Witteman hebben we hem het hele seizoen niet gezien, maar Knevel & Van den Brink zijn nog geen week bezig of Johan Derksen zit aan tafel. Als er íemand het tegendeel is van een brave ouderling uit Nunspeet...

ZATERDAG Zondag
Uit de categorie Ik begrijp de ophef niet: het is toch volstrekt begrijpelijk dat Eva Jinek is ontslagen als presentatrice van Eva Jinek op zondag? Als je eerst een relatie kunt hebben met een vroegbejaarde, geaffecteerd converserende jurist als Abraham Moszkowicz en daarna ineens met een postpuberale raasbol en beestjesverzamelaar als Freek Vonk, dan moet je onmiddellijk ontoerekeningsvatbaar worden verklaard en met andere mannen worden meegestuurd - mannen in witte jassen.

Geen opmerkingen: