zaterdag 22 juni 2013

Zeven dagen lang (168)

16 t/m 22 juni

ZONDAG Ibn Ghaldoun
Ibn Ghaldoun was een veertiende-eeuwse islamitische geleerde die als een pionier in de sociologie wordt beschouwd, lees ik op Wikipedia.
Benieuwd hoe Ibn het sociologisch zou duiden dat op de enig overgebleven islamitische school van Nederland de grootste examendiefstal ooit heeft kunnen plaatsvinden.

MAANDAG Illegaal
Ethiopië, Togo en Guinee hebben een 'illegale' speler opgesteld in hun WK-kwalificatiewedstrijd. (NOS)
Vorige maand was er in Nederland ophef over een Guinese vluchteling die hier illegaal zou zijn. Nu spelen die jongens een wedstrijd in hun eigen Guinee, worden ze weer als illegaal bestempeld.

DINSDAG Friso
Kees Tulleken, de neuroloog die het medisch dossier van prins Friso aan NRC Handelsblad doorspeelde, wordt berispt voor het schenden van zijn beroepsgeheim. NOS: 'Kees Tulleken tilt niet al te zwaar aan de berisping. Hij zegt dat het voor hem als 72-jarige niets betekent'.
De arrogantie. Tulleken is geen haar beter dan de crimineel die lachend een boete betaalt omdat hij toch bulkt van het geld.

WOENSDAG Gouverneur
In de provocatieve roman De lieveling van de zee (2007) van Jan Tetteroo (pseudoniem van Hans Münstermann en Jacques Hendrikx) vraagt de verteller aan het Nederlandse volk: 'Hoe nationalistisch zijn jullie eigenlijk? Jullie kiezen voor Europa? Goed, dan wil ik dat jullie eerlijk uw mening geeft over de volgende voorstellen'. Het derde voorstel luidt vervolgens: 'We krijgen een Finse gouverneur.'
Het kabinet heeft onlangs aangekondigd 6 miljard extra te gaan bezuinigen. Dat moet van Europa, het is de 6 miljard van Olli Rehn, de Europese 'begrotingstsaar'.
Olli Rehn komt uit Finland.

DONDERDAG Zalven
Te gast bij Knevel & Van den Brink: Harm Beertema (PVV). Beertema produceert hetzelfde stemgeluid als Arie Boomsma: traag, zorgvuldig, met lang aangehouden a's. Een zalvende stem. Ze blijken ook uit dezelfde regio te komen (Zaandam en Marken).
De boodschap van Beertema is echter heel wat minder vreedzaam en verbindend dan die van Boompjes.

VRIJDAG TOP-aankoop (I)
Kliksport plaatst een 'teaser' op Twitter: 'FC Oss heeft nog meer spelers op het oog. Eén daarvan was vroeger een groot talent en nog steeds een belofte. Lees morgen de naam.'
Ooit een talent, nog steeds een belofte. Dat kan meer één speler zijn: Ibi Affelay!

ZATERDAG TOP-aankoop (II)
Toch niet. De beoogde aankoop is Mats van Huijgevoort (Feyenoord, vorig jaar uitgeleend aan Excelsior; 8 wedstrijden gespeeld). Ook mooi.

Geen opmerkingen: