zaterdag 15 juni 2013

Zeven dagen lang (167)

9 t/m 15 juni

ZONDAG Achterlijke cultuur
De finale van Roland Garros wordt onderbroken omdat een man die zichzelf met leuzen beklad heeft het veld betreedt. Hij blijkt te protesteren tegen het homohuwelijk. Schrijnend. Als hij nou protesteerde tegen de aanwezigheid van Rafael Nadal, dan zou ik daar nog begrip voor hebben. Vorige maand besliste een rechter dat al het bewijsmateriaal uit de zaak-Fuentes vernietigd moet worden. Een krankzinnige uitspraak, want dat betekent dat alleen de wielrenners die klant waren van Fuentes aan de schandpaal zijn genageld en zijn vervolgd, terwijl de namen van de tennissers en voetballers die zich door Fuentes van doping lieten voorzien - dat die er waren staat vast, Nadal is altijd genoemd als de voornaamste kandidaat - nooit onthuld zullen worden, laat staan dat ze nog vervolgd worden. Het geborneerde tennispubliek zit nu voor Nadal te klappen alsof ze allemaal aan onmiddellijk geheugenverlies lijden, en dat zijn dan dezelfde mensen die menen dat ik niet meer naar het wielrennen mag kijken omdat die sport ongeloofwaardig is geworden.

MAANDAG Bruno Lubbers
Is het u al opgevallen dat de KPN-commercial 'Bruno' stilzwijgend is aangepast? In de oorspronkelijke versie gaf Bruno, het vervaarlijk uitgedoste nieuwe vriendje van de dochter des huizes, aan het eind de moeder een klap op de billen, tot hilariteit van de vader. Die scène zit er niet meer in. KPN blijkt te zijn gezwicht voor de feministische lobby. Op fora als dat van TROS Radar, maar ook van KPN zelf, is geklaagd over deze 'seksuele intimidatie'. Waarmee maar weer eens bewezen is dat feminisme en gevoel voor humor elkaar niet verdragen.
In de nieuwe versie geeft de vader zijn zoon dan maar een tik. Hebt gij thans uw zin, feministen?

DINSDAG Taal
Hangende het hoger beroep verhing hij zich.

WOENSDAG Revolutie
Er zijn opnieuw massale protesten op het Taksimplein in Istanbul. Zoiets zal in Nederland nooit gebeuren: 'Dat er in Nederland nooit een revolutie zal losbreken, komt doordat we geen grote pleinen hebben.' (Christiaan Weijts, Euforie, 2012, p. 332)

DONDERDAG Juup
Conceptprogramma Jupiler League: speelronde 1: Jong FC Twente - TOP Oss; speelronde 2: TOP Oss - Jong Ajax; speelronde 3: Jong-PSV - TOP Oss.
Schaamteloos, de KNVB denkt zich nu alles te kunnen permitteren. De nieuwe opzet van de competitie is een 'proef', benadrukt de bond regelmatig. Dan zijn wij blijkbaar het proefdier tegen wiens misbruik de minste ethische bezwaren bestaan, FC Proefkonijn.

VRIJDAG Trauma
Fred de Graaf stapt toch op als voorzitter van de Eerste Kamer. Hij misbruikte zijn macht om Geert Wilders uit de zogenaamde Commissie van In- en Uitgeleide bij de inhuldiging van Willem-Alexander te houden, zodat Wilders tijdens de ceremonie uit de nabijheid van de Koning zou blijven.
Waarom? Dacht de oud-burgemeester van Apeldoorn dat Geert zich in een zwarte Suzuki Swift in de Koninklijke stoet zou boren?

ZATERDAG Blanco
Bauke Mollema rijdt uitstekend in de Ronde van Zwitserland. Ik word daar niet enthousiast van. Volgens mij is Neerlands wielerhoop weer eens te vroeg aan het pieken voor de Tour.

Geen opmerkingen: