zaterdag 25 mei 2013

Zeven dagen lang (164)

19 t/m 25 mei

ZONDAG Ruben en Julian gevonden
Het optreden van de burgemeester bevalt me in het geheel niet, met z'n 'Iris' dit, 'Iris' dat, terwijl er over de toedracht en de achtergronden nog heel weinig bekend is. Aan het drama ligt in ieder geval een vechtscheiding ten grondslag, en daarbij heeft nooit maar één partij schuld. De burgemeester zou zich wat terughoudender mogen opstellen, zeker naar buiten toe.

MAANDAG Kicksite
In de Metro heb je zo'n rubriekje met reacties van 'gewone' Nederlanders op een opvallend nieuwsbericht. Daar duikt de laatste tijd opvallend vaak Patrick Kicken op, die generatiegenoten zich misschien nog herinneren als die jongen die eind vorige eeuw pionierde met een eigen site vol lollige plaatjes en filmpjes. The old days...

DINSDAG Nee, dan New York
Max Westerman doet in Pauw & Witteman lacherig over het bezoek van minister Asscher aan de Haagse Schilderswijk/Shariawijk naar aanleiding van een verontrustende reportage in Trouw:
'In New York heb je hele wijken waar alleen maar moslims wonen, als je daar een sigaret opsteekt wordt er misschien ook wel eens een keer wat van gezegd, maar het idee dat de New York Times hier een verhaal over zou schrijven, dat de gemeenteraad van New York vervolgens in late night television aan het discussiëren zou zijn, en dat vervolgens ze in het Congress in Washington in spoedzitting daar vragen over gaan stellen, dat is volstrekt ondenkbaar.'
Ik herinner me dat New York onlangs in het nieuws was omdat er voor het eerst sinds mensenheugenis een dag niemand was vermoord, neergeschoten of neergestoken, dus ik weet niet of New York nu wel zo'n geschikt voorbeeld is om de zaak te bagatelliseren, Max.

WOENSDAG Column van de week
De Europese Unie: een kwestie van 'vergruizende soevereiniteit en vermalen democratische grondrechten'.
Lees de dappere Ewald Engelen in de Groene.

DONDERDAG Juup
Wekenlang onderhandelt de KNVB met Achilles '29 en Katwijk over promotie naar de Jupiler League en vandaag besluiten ze doodleuk toch die vermaledijde beloftenteams toe te laten en de topklassers promotie te ontzeggen. Abject en infaam. De KNVB liet een dag na het faillissement van SC Veendam al iets te gretig blijken welke verborgen agenda ze voerde, zie mijn eerdere stuk, en de bond drijft nu dus inderdaad gewoon haar zin door; de tegenstribbelende clubs worden gepaaid met een bonus van de hoogbejaarde zakkenvuller Rupert Murdoch.
Terzijde: Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente worden genoemd als de drie potentiële nieuwkomers. De nummers 1, 2 en 3 van de beloftencompetitie zijn echter Jong SC Heerenveen, Jong FC Utrecht en Jong FC Groningen. Die hele herstructurering van de eerste divisie is ooit in gang gezet om doorstroming op sportieve gronden mogelijk te maken, zodat we niet meer het enige land in Europa zijn met een gesloten systeem, en nu gaat de KNVB nu zelf teams aanwijzen. Uiteraard de topclubs.
Marco Boogers, technisch directeur van FC Dordrecht, een van de weinige clubs die moedig weerstand bleven bieden, slaat met een venijnige tweet de spijker op de kop: 'Nog even en dan worden er ook vrouwenteams toegevoegd aan de Jupiler League.'

VRIJDAG Misdaadschrijver
Badr Hari is bezig met een boek, verneem ik bij RTL Boulevard.
Dan moet ik toch aan een grap van Herman Finkers denken, die zijn impresariaat de opdracht gaf de theaters te laten weten 'dat Herman Finkers bezig is met een boek, en dat hij hoopt dat boek over twee jaar uit te hebben.'

ZATERDAG CL-finale
Andere Tijden Sport adverteert al de hele week voor een aflevering waarin aan het licht wordt gebracht dat Juventus in 1996 in de Champions League-finale tegen Ajax doping gebruikte.
Ik hoop dat ze ook kunnen aantonen dat Ajax geen doping gebruikte, anders is het een beetje een zinloze exercitie. Jongens als Frank de Boer en Edgar Davids werden in die jaren toch ook gepakt (nandrolon). Bovendien lijkt me het effect van doping in het voetbal relatief verwaarloosbaar. Voetbal is geen wielrennen, geen duursport. Als je geen bal recht vooruit kunt schieten en je neemt doping, dan kom je nog steeds nergens.

Geen opmerkingen: