zaterdag 11 mei 2013

Zeven dagen lang (162)

5 t/m 11 mei

ZONDAG Pitch invasion!
Matig dat de Dag van Diepe Rouw dit seizoen net op Bevrijdingsdag moet vallen. Geen feest dus, maar de gordijnen dicht en bidden voor betere tijden.
Allemaal leuk en aardig trouwens, kampioen worden, maar handhaving is natuurlijk vele malen intenser, zoals de beelden van de laatste seconden Huddersfield Town-Barnsley (2-2) bewijzen.

MAANDAG Libris Literatuurprijs
Aardig dat Clairy Polak het gebeuren mag presenteren, maar wat heeft ze in godsnaam voor outfit aangetrokken? De pyjama van de Kerstman?

DINSDAG Kindsoldaat
Omroep MAX heeft besloten geen afleveringen van Derrick meer uit te zenden nu bekend is geworden dat Horst Tappert bij de SS heeft gezeten. Treurig hoor. Die man heeft als inspecteur - samen met Harry - bovendien talloze moorden opgelost... als dat geen boetedoening is!

WOENSDAG DDR aan de Amstel
Johan Cruijff heeft zijn kille coup succesvol gepleegd, maar hij is nog steeds niet tevreden. Er zitten namelijk nog steeds mensen in de organisatie van de club die tijdens de revolutionaire strijd achter de uitspraken van Steven ten Have over Tscheu La Ling, de beoogde directeur, stonden: 'Ik heb tegen Ten Have gezegd: Vertel ons wie jou die onzin over Ling heeft verteld. Dan gaan we ons op die personen richten en laten we jou met rust. Maar hij wilde die namen niet geven.' Die mensen ('Ik ga geen namen noemen, die mensen weten zelf precies om wie het gaat.') moeten nu alsnog hun steun uitspreken voor La Ling - die helemaal nooit directeur is geworden -, eerder rust Cruijff niet.
Daar is een woord voor: gelijkschakeling. Aanpassing, gehoorzamen, totale overgave. Alleen jaknikkers en slaafse paladijnen worden getolereerd, iemand met een afwijkende mening wordt onmiddellijk opgespoord, aangegeven en kaltgestellt.

DONDERDAG Bekerfinale
AZ gaat dus Europa in. In het buitenland spreekt men hardnekkig van 'AZ Alkmaar'. Een clubnaam die uit slechts twee letters bestaat, dat is ook eigenlijk niet normaal. (Het komt volgens mij verder alleen in IJsland voor, daar heb je clubs als ÍA en KR.) AZ is de afkorting van Alkmaar Zaanstreek, het resultaat van een fusie tussen Alkmaar '54 en FC Zaanstreek in 1967. Normaliter wordt daar dan 'Combinatie' achtergezet. Het is maar goed dat dat in het geval van AZ niet is gebeurd. Zouden de toenmalige initiators van de fusie hebben voorzien dat 20 jaar later het eerste azielzoekerscentrum in Nederland zou worden geopend?

VRIJDAG 2e hemelvaartsdag
Heeft iemand eigenlijk al eens onderzocht hoeveel schade er aan de economie wordt toegebracht door mensen die ook de vrijdag na Hemelvaartsdag nog thuisblijven?

ZATERDAG Helmin Wiels
Naar verluidt werkt Tomas Ross al aan een thriller over de moord. De AIVD heeft het gedaan, samen met de FBI. Op het moment dat u dit leest is Ross al op de helft.

Geen opmerkingen: