zaterdag 9 februari 2013

Zeven dagen lang (149)

3 t/m 9 februari

ZONDAG Bovenwinds
De "Nederland Leest" van 2013 staat in het teken van Godfried Bomans. Op Youtube staan prachtige beelden van het tv-programma Hou je aan je woord (1961-1963) waarin Bomans schitterde. Jaren-zestig-humor!

MAANDAG Erger je niet...
Niet meer naar De Wereld Draait Door kijken bevalt prima - mijn humeur is er stukken beter op geworden -, maar een nadeel is wel dat het moeilijker is geworden deze rubriek te vullen nu ik het moet doen zonder het wekelijkse DWDD-zeikstukje...

DINSDAG ...of toch wel
...maar gelukkig is er altijd nog de NS! Er valt morgen misschien een paar millimeter sneeuw en ja hoor: de aangepaste dienstregeling is alweer ingesteld. Als de weermannen de sneeuw nog maar ruiken, dan wordt ten burele van de Nationale Spuuglok en overvolle-treinen-ontkenner Bert Meerstadt de champagne al ontkurkt: hoera! sneeuw! minder treinen! kostenbesparing! hogere stiptheid! hogere bonus!

WOENSDAG Nederland-Italië
Ik ben de tel een beetje kwijt geraakt, maar volgens mij is er vanavond vierhonderdnegenendertig keer een speler uitgegleden op dat eeuwige kut veld van de ArenA.
De Kuip is door de KNVB in de ban gedaan omdat de toeschouwers op de onderste rijen er och arme in de regen zouden zitten. Nee, dan kun je beter spierscheuringen, ongelukkige tegengoals en boze tegenstanders riskeren...

DONDERDAG Mooi
'I think I'm returning to
those days when I was young enough
to know the truth'
(The Byrds, 'Goin' Back', The Notorious Byrd Brothers, 1968)

VRIJDAG EU-begroting
'Europa gaat weer zeven jaar lang boeren en koeien subsidiëren', jeremieert Alexander Pechtold. Man man man, wat een naar mannetje is het toch. Als Wilders het over moslims en moskeeën subsidiëren heeft dan is Pechtold de eerste die in de gordijnen klimt, maar 'boeren en koeien' beschimpen is blijkbaar geen enkel probleem.

ZATERDAG Wat nou doping?
Mario Cipollini zou epo en spierversterkende middelen hebben gebruikt tijdens zijn carrière, schrijft de Gazzetta della Sport.
Maar dat was toch gewoon een spierversterkend tricot?


Geen opmerkingen: